REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sovražnik je naredil napako, nakar je bil kaznovan: Rusko topništvo odbilo ukrajinsko pehoto pri Krasnolimanu

Sovražnik je naredil napako, nakar je bil kaznovan: Rusko topništvo odbilo ukrajinsko pehoto pri KrasnolimanuTopničarji Osrednjega vojaškega okrožja so potisnili pehoto oboroženih sil Ukrajine iz oporišča v smeri Krasnolimana. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruski topničarji so odbili ukrajinsko pehoto iz skritega oporišča v smeri Krasnolimana, poroča rusko obrambno ministrstvo.

Odvračanje sovražnika je bila naloga posadke havbic 122-milimetrske D-30 Osrednjega vojaškega okrožja, ki je zadela in uničila sovražnikovo oporišče, poroča tiskovna agencija RIA Novosti.

»Po prejetih informacijah izvidniških skupin Gardnega motoriziranega polka so vojaki zavzeli položaj in ciljali na zamaskirano utrdbo ter s tem prisilili sovražnika, da je zapustil zasedeno območje,« navaja rusko obrambno ministrstvo.

Uspešno je delovala tudi Južna skupina sil Ruske federacije.

Pripadniki specialnih enot Sibirija so po »večdnevnem lovu« uničili sovražnikovo bojno vozilo pehote, ki je vsakodnevno streljalo po položajih ruske vojske v bližini Kleščejevke v artjomovski smeri, poroča poveljnik skupine odredov.

»Poveljstvo je imelo nalogo odkriti položaj, ki je bil daleč od prvih ognjenih linij, s katerih je sovražnik meril na naš položaj. Predrzna, opogumljena posadka je vsak dan prišla na plano in nas raketirala,« je dejal.

Ruski vojaki so se zato odpravili na lov za sovražnikovim bojnim vozilom pehote in po večdnevni analizi narave sovražnikovega delovanja je poveljstvo izbralo položaj, od koder so sovražnika obstreljevali s protitankovskim raketnim sistemom.

»Naš položaj je bil vnaprej pripravljen, sovražnik je naredil napako in znova splezal na plano ter začel streljati na naše enote, za kar je bil kaznovan,« je sklenil ruski poveljnik.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek