REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Se bodo Nemci zbudili? »Imamo najbolj neumno nemško vlado v zgodovini!« opozarja znani nekdanji politik

Se bodo Nemci zbudili? »Imamo najbolj neumno nemško vlado v zgodovini!« opozarja znani nekdanji politikOskar Lafontaine: »Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je dejala tudi, da ‘orožje rešuje življenja’. Ali moram res kar tako pogoltniti kaj takega?« Vir: Telegram, zajem zaslona

Številni Nemci vse manj pasivno spremljajo to, kar se dogaja z njihovo državo. Medtem ko nekateri analitiki ocenjujejo, da bo Nemčija v svoji sedanji smeri ekonomskega nazadovanja vztrtajala še leta, drugi znaki kažejo, da temu ni tako.

Po državi je vedno več protestov zoper politiko nemške vlade pod taktirko kanclerja Olafa Scholza, na primer v Leipzigu.

Kaj si mnogi Nemci mislijo o nemški vladi pa najbolje pove kratek izsek iz govora, ki ga je imel že pred časom nekdanji visoki član Levice (Die Linke) Oskar Lafontaine na srečanju, ki je bilo pred osmimi dnevi sicer posvečeno osvoboditvi novinarja in ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea oziroma »Asangeovem maščevanju.«

To, kar je povedal Lafontaine pa pravzaprav v celoti velja ne samo za nemško, pač pa tudi (z nekaj častnimi izjemami) slovensko politiko, tako vse opozicijske stranke kot predvsem stranki Gibanje Svoboda in SD, ki sestavljata vladajočo koalicijo na Slovenskem.

Vodita namreč povsem enako politiko in delata povsem iste napake, kot jih še vedno počne nemška vlada.

Celo nekatere osebne izbire so zavržno enake (npr. pajdašenje sedanje slovenske zunanje ministrice Tanje Fajon s sedaj pokojno morilko iraških otrok Madeleine Albright ter podobna poteza nemških Zelenih!):

Kaj je torej povedal Oskar Lafontaine?

Ljudje počasi razumejo, da to vojno hujskaštvo vodi do nesreče in da so na koncu ukrepi zvezne vlade streli v lastno koleno. Zato sem to vlado imenoval za najbolj neumno vlado.

Takole je spregovoril: »Sem sem prišel z velikim veseljem iz dveh razlogov. Prvi je v tem, da sem prepričan, da mnogi menijo, da je čas, da naredimo nekaj za mir, da začnemio kampanjo za neko drugačno politiko. Da se ponovno povežemo s politiko detanta Willyja Brandta. Ljudje se morajo zbrati, se opogumiti in nato prepričati druge v te ideje. In hvala Bogu, se nekaj v Nemčiji počasi spreminja.

Ljudje niso več tako pripravljeni podpirati to vojno hujskaštvo kot doslej. Počasi razumejo, da to vojno hujskaštvo vodi do nesreče in da so na koncu ukrepi zvezne vlade streli v lastno koleno. Zato sem to vlado imenoval za najbolj neumno vlado odkar sem kot volivec dobil glasovalno plavico v tej državi. (aplavz).

…In postavlja se vprašanje, kakšno vlogo ZDA trenutno igrajo v svetu? Odgovor na to je zelo enostaven, vendar je to odgovor, ki ga zvezna vlada danes ne daje in ga ne dajejo niti politiki in ne mediji. O tem sploh ne govorijo. Začetna točka, katerekoli razumne zunanje politike pa mora biti odgovor na vprašanje: kakšno vlogo igra najmiočnejša država na svetu v tem trenutku?

Najmočnejša država sveta pa pravi ‘jaz sem edina svetovna velesila in želim ostati edina svetovna velesila’. To je razmišljanje, iz katerega morate začeti, če želite odgovoriti na vprašanje, kaj se dogaja v svetu.

In nato je tu vprašanje: ‘Če je tukaj tako velika vojaška sila, edina takšna sila, kaj počne, da bi takšna ostala?’ In to je zapisano v vseh ameriških dokumentih, le noben nemški novinar še ni prišel na misel, da bi to objavil, z nekaj izjemami.

ZDA so dejale, da so edina supersila in da želijo to ostati. To je izhodišče vsega, o čemer govorimo

Zapisano pa je, da morajo morebitne tekmece onemogočiti. In to piše povsod. Rivali, na katere to leti so Rusija, mnoga leta pred tem Sovjetska zveza in danes vse bolj Kitajska. In zato ukrajinski konflikt, kot se imenuje, ozioroma ukrajinska vojna v resnici ni vojna med Ukrajino in Rusijo ali Rusijo in Ukrajino, pač pa je to posredniška vojna med Rusijo, na eni strani in ZDA, na drugi strani.

Ko poskušamo razumeti, kako je do nje sploh prišlo, moramo pogledati dogodke desetletja nazaj. Malo prej sem opozoril, da so ZDA dejale, da so edina supersila in da želijo to ostati. To je izhodišče vsega, o čemer govorimo.

In že pred tridesetimi leti je Zbigniew Brzezinski, ameriški varnostni strokovnjak zapisal, da morajo ‘ZDA dominirati na evropskem in evrazijskem kontinentu.’

In da zato seveda potrebujejo vojaško oporišče Ramstein, pa tudi, da pridobijo nadzor nad Ukrajino. In to piše črno na belem.

Že pred tridesetimi leti je Zbigniew Brzezinski, ameriški varnostni strokovnjak zapisal, da morajo ‘ZDA dominirati na evropskem in evrazijskem kontinentu.’

Če hoče nekdo ocenjevati ukrajinsko vojno, mora ta dejstva vsaj poznati. Mora vedeti, da je že pred 30 leti najmočnejša vojaška sila sveta dejala ‘moramo jih spraviti pod naš nadzor.’ In potem bomo nadzorovali evrazijski kontinent. Točno to so dejali. Zato so 30 let izvajali politiko, s katero so želeli dobiti Ukrajino pod svoj nadzor.

Mi pa smo zaprti za štirimi zidovi, v Orwellovi kletki, kjer resnica postaja laž, laž pa resnica do te mere, da mnogih stvari sploh ne moremo več videti. Če bi na primer te sankcije, ki jih opravičujejo z besedami politikov, ki pravijo 's takšnimi kriminalci kot je Putin ne moremo sklepati poslov’, potem bi ljudje, ki pridejo do takšnih sklepov, morali takoj tudi reči, da bomo takoj prenehali poslovati z ZDA.

Kajti nato tudi to sodelovanje ne more biti več opravičljivo. Danes je bio objavljeno poročilo, v katerem celo ameriški Kongres in raziskovalne ustanove v ZDA priznavajo, da so Združene države Amerike izvedle največ vojaških intervencij v svetu. Če začenjamo torej s kaznovanjem s sankcijami zaradi tega, potem moramo seveda najprej začeti pri njih.

In zato ne bi smeli sploh poslovati z ZDA!

Sedaj si poglejte primer ene stranke, stranke Zelenih, kako se zapleta v svojo dvojno moralo, v laži in propagando laži, ki se dobro vidi na enem primeru.

Albrightova je bila zunanja ministrica ZDA, ki je zagovarjala smrt 500.000 otrok zaradi sankcij.

Vedno trdijo, da zagovarjajo varstvo človekovih pravic in da zato obsojajo tega kriminalca Putina. Na drugi strani pa so na svoj kongres povabili sedaj že pokojno gospo Albright.

Ona je bila zunanja ministrica ZDA, ki je zagovarjala smrt 500.000 otrok zaradi sankcij. Le kako vam lahko sploh pade na misel, da naredite nakaj tašnega? Joschka Fischer je imel celo poslovno sodelovanje s to morilko otrok. Da, uporabil bom to besedo zdaj.

Pa vendar to mnoga leta Zelene sploh ni motilo. In tako vidite, kako globoko zlagana je postala ta skupina, s katero sem na lastno nesrečo nekoč simpatiziral. Povsem neverjetno je, kaj se tukaj dogaja! (aplavz)

No, ne želim več veliko govoriti o tem. Toda gospa Annalena Baerbock je dejala tudi, da ‘orožje rešuje življenja’. Ali moram res kar tako pogoltniti kaj takega?

Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je dejala tudi, da ‘orožje rešuje življenja’. Ali moram res kar tako pogoltniti kaj takega?

In potem slišite, da ‘moramo uničiti Rusijo’, v nemških medijih pa na to ni nobenega ogorčenja. To je jezik fašizma! (aplavz)…

…In zakaj niso sposobni razmišljati tako, da malo obrnemo stvari?

Včasih razmišljam, da bi bilo dobro za zvezno vlado narediti nek seminar, kjer bi morali gledati po atlasu in pokazati ter narediti krogce in križce tam, kje so (ameriška) vojaška oporišča in izstrelki v svetu.

In potem bi morda gospa Baerbockova in podobni veleumi nemške vlade le prišli do sklepa, da vendarle niso ruske enote na kanadski meji ali kitajski izstrelki na mehiški meji, pač pa so ameriške rakete na ruski meji.

Toda, če nemške politike poslušate, ko govorijo, bi lahko pomislili, da je prav obratno, da so Rusi na mejah ZDA in da Kitajci počnejo nekaj podobnega. Vse to je težko razumeti.

Nato bi od vodilnih nemških politikov zahteval, da z rdečimi krožci označijo mesta, kjer so vojaška oporišča. In potem bi morali učitelju še pokazati, ali so to pravilno obkrožili.

To bi bilo nujno potrebno narediti. Kajti tega ne vedo!

…Nenazadnje imamo tukaj žalovanje. Žalujemo za ljudmi, ko se za njihove smrti obtožuje Putin. Takrat imamo veliko žalovanje v nemški javnosti.

Ko pa se drugje dogaja kaj podobnega, ko umirajo ljudje v Jemnu, sedaj v Azerbejdžanu, kjer je tudi vojna, o tem ne slišite ničesar.

In zato to 'žalovanje' ni rezultat človeške ljubezni, pač pa je politično preračunljivo.

Če kdo še vedno ne razume, da moramo žalovati tudi za Rusi, ki so umrli, ta ne razume ničesar.

Popolnoma nič!

Ničelno razumevanje! (aplavz)«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek