REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Scott Ritter: »Če se NATO ne umakne, smo samo sekundo oddaljeni od jedrske vojne!«

Scott Ritter: »Če se NATO ne umakne, smo samo sekundo oddaljeni od jedrske vojne!«Ruska vojska proti neonacizmu. Vir: Zajem zaslona, Telegram
Pri tem bo Moskva vsak napad na Zaporožje, Herson, Lugansko ali Donecko republiko od trenutka pripojitve teh entitet Rusiji smatrala kot napad na rusko ozemlje – in temu primerno ravnala.

Zanimivo je, da mnogi na Zahodu in tudi v Sloveniji sploh ne razumejo, kaj se z referendumi na vzhodu Ukrajine pravzaprav spreminja.

V resnici pa se spreminja narava konflikta, ki bo do sredine oktobra iz »posebne vojaške operacije« prerasla v pravo vojno Ukrajine in Rusije in posledično, vojne Rusije proti zvezi NATO.

Rezultat bo seveda takšen, kot na posnetku, kjer ruski tank T-90 za seboj vleče poljski tank, podarjen Ukrajini...

Pri tem bo Moskva vsak napad na Zaporožje, Herson, Lugansko ali Donecko republiko od trenutka pripojitve teh entitet Rusiji smatrala kot napad na rusko ozemlje – in temu primerno ravnala.

Odgovori bodo bistveno ostrejši, kot so bili doslej.

Ne glede na to pa lahko še naprej gledamo in poslušamo trapaste reportaže raznih zahodnih dopisnikov, poročevalcev 's terena', ki še vedno govoričijo o tem, kako je »uspešna ukrajinska protiofenziva« menda pregnala ruske sile v področju Harkova in kako sedaj sledi isti scenarij še za vsa ostala »okupirana ozemlja« vključno s Krimom.

Nekaj treznih besed je na to temo za Redacted v intervjuju povedal nekdanji inšpektor OZN in ameriški marinec z izkušnjami iz »Puščavske nevihte«, Scott Ritter.

Spodaj pa lahko vidimo delovanje sistema Grad po položajih ukrajinske vojske, ki je predvsem zaradi takšnih napadov doslej izgubila že polovico svojih vojakov - okoli 100.000 borcev, od tega več kot 60.000 mrtvih.

»Če se NATO ne umakne, smo 1 sekundo oddaljeni od jedrske vojne, če se bo NATO še naprej pretvarjal, da je to neka igra, namenjena oslabitvi Rusije... Rusija je samo spremenila igro. Rekli so, da se te igre ne gredo več. Igra se je spremenila. NATO se mora prebuditi ob dejstvu, da bo vse, kar bo naredil po zaključku referendumov, vojno dejanje proti Ruski federaciji – in Rusija bo to tako obravnavala in se ustrezno odzvala.

Naredite to znova, ko to postane Rusija in Ukrajina, nehala boš obstajati. Ne pravim, da bo Rusija proti njim uporabila jedrske bombe, Rusija bo preprosto ugasnila luči.

Ne bo šlo počasi, če bo NATO Ukrajini še naprej zagotavljal sredstva za napad na mater Rusijo, ki se bo zelo kmalu rastezala tudi na Herson, Zaporožje... In tisto dnevno obstreljevanje jedrske elektrarne? Konec je s tem, ljudje.

Konec je.

Naredite to znova, ko to postane Rusija. Ukrajina, nehala boš obstajati. Ne pravim, da bo Rusija proti njim uporabila jedrske bombe, Rusija bo preprosto ugasnila luči.

Rusija bo ubila vodstvo (Ukrajine).

@politicrooks #ScottRitter ♬ original sound - #PolitiCrooks

Rokavice so snete, to je bila posebna vojaška operacija, govorili smo o tem, kako omejuje Rusijo (SMO), zdaj pa so vse omejitve odpravljene. Ko bo Rusija začela braniti mater Rusijo, bodo zdaj v ospredje postavili vse svoje sposobnosti.

Rusija ima na voljo 25 milijonov mož, lahko parirajo Natu kjerkoli bodo želeli. Rusija je pripravljena iti tako daleč, kolikor je potrebno. In če želi NATO iz tega narediti težavo, bo Rusija prestopila ta prag. Če želi NATO ogroziti obstoj Rusije z neposrednim ali posrednim napadom na mater Rusijo prek ukrajinskega posrednika, potem bo Rusija uporabila vsa sredstva, ki so ji na voljo, da si zagotovi neuspeh – vključno z jedrskim orožjem.«

Pri tem ne gre za osamljeno mnenje.

Tudi čikaški profesor John Mearsheimer že dolgo časa opozarja na paradoks - da toliko bolj, kot bodo Ukrajinci ob pomoči ZDA uspešni v boju proti Rusom v Ukrajini, toliko večja je verjetnost, da bo Rusija uporabila jedrsko orožje.

Pri tem so posledice tega orožja tako strašne, da ima že majhna verjetnost uporabe ogromno odvračalno moč, pojasnjuje Mearsheimer.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek