REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Saj ni res, pa je: Evropejcem Američani razstrelili plinovode, šefica EK pa se jim še zahvaljuje zaradi »pomoči«

Saj ni res, pa je: Evropejcem Američani razstrelili plinovode, šefica EK pa se jim še zahvaljuje zaradi »pomoči«Ursula in Biden

Šefica Evropske Komisije Ursula von der Leyen je bila te dni na obisku v ZDA. “Pomagali ste Evropski uniji skozi energetsko krizo«, so mediji citirali njeno zahvalo, ki jo je izrekla ob srečanju s predsednikom ZDA.

Res sramotno.

Zahvalila se je tistemu, ki je najbolj odgovoren za težave celotne EU.

Gre za še enega od prizorov, ki bodo v zgodovini ostali zapisani kot trenutki največjega ponižanja – v tem primeru Evrope.

»Ob obisku predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen v Beli hiši sta z ameriškim predsednikom Bidnom spregovorila o nadaljnjih ukrepih za pomoč Ukrajini, sankcijah proti Rusiji in o premagovanju energetske krize. To so področja, kjer med zaveznikoma ni nobenih nesoglasij, več napetosti je le na področju trgovinske menjave. Evropski voditelji namreč Bidnovi administraciji očitajo, da nova okoljska zakonodaja ščiti ameriške proizvajalce in diskriminira evropska podjetja.

Absurd: Evropa izgublja, hkrati pa se še zahvaljuje ZDA za povzročeno škodo...

Dotaknila sta se tudi energetske krize, ki pesti države Evropske unije. Von der Leynova je ob tem izpostavila, da so ZDA ogromno pomagale, ko "smo se želeli znebiti odvisnosti od ruskih fosilnih goriv. Dodala je, da je bilo v veliko pomoč, ko so dobavili več utekočinjenega zemeljskega plina. Pomagali ste nam skozi energetsko krizo,« so poročali zahodni mediji.

Pomena teh besed se danes verjetno vsi še ne zavedajo.

Tako kot se v Sloveniji ob prisegi domobrancem Hitlerju mnogi niso zavedali, da gre za hudo izdajo in zločin, se mnogi tudi v Evropi danes ne zavedajo, da se njihovi voditelji klanjajo prav tistim, ki so ogrozili energetsko varnost v Evropi.

Zaradi s strani ZDA vzpodbujene vojne v Ukrajjini in razstrelitve plinovodov Severni tok 1 in 2 je namreč EU prisiljena kupovati tudi do desetkrat dražji plin od ZDA.

Plinovode pa so razstrelile ZDA in Norvežani, kot je razkril ameriški novinar Seymour Hersh.

Njegove ugotovitve so nato poskusili v več medijih izničiti ob sklicevanju na podatke, v katerih točnost  obveščevalci vejamejo z »majhnim zaupanjem«, toda, kot je pred Varnostnem svetu OZN povedal (spodaj) nekdanji visoki obveščevalec in analitik CIA Ryan McGovern je reputacija novinarja Hersha takšna, da proti tistim, ki ga napadaja, »zmaga prepričljivo.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek