REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruska zveza: Joe Biden plačeval mastne sinove račune za ruske prostitutke

Ruska zveza: Joe Biden plačeval mastne sinove račune za ruske prostitutkeOčkov sine: Hunter Biden. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Podatki, najdeni na prenosnem računalniku Hunterja Bidna, sina sedanjega predsednika ZDA razkrivajo, da je sin Joeja Bidna porabil več kot 30.000 dolarjev za spremstvo iz »manekenske agencije« s pisarnama v Kijevu in Moskvi, je v ponedeljek poročal Washington Examiner.

Glede na poročilo je Hunter Biden svoj petmestni račun za usluge prostitutk naredil med novembrom 2018 in marcem 2019, med mandati Joeja Bidena kot podpredsednika ZDA v času administracije Baracka Obame.

V zadevnem obdobju je Joe Biden svojemu sinu nakazal skupno 100.000 dolarjev za pomoč pri plačilu računov, čeprav ni jasno, ali je očka Biden vedel, za kaj njegov sin porablja poslani denar.

Besedilna sporočila na trdem disku Hunterjevega prenosnika naj bi razkrila pogovore z gospodično 'Evo', zaposleno v »ekskluzivni agenciji za modele« z imenom 'UberGFE'.

V eni izmenjavi sporočil februarja 2019 je Hunter povedal Evi, da ima težave pri prenosu denarja na njen račun, zaradi njene uporabe ruskega e-poštnega naslova s končnico .ru.

Hunter je dejal, da je ta naslov »označila« oziroma blokirala njegova banka, zaradi česar je bilo njegovo plačilo zamrznjeno.

Hunter Biden
Okajen: Hunter Biden. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Pred izmenjavo sporočil z Evo je Joe Biden sinu Hunterju poslal 5000 dolarjev prek CashAppa.

Vse to se je dogajalo tri ure preden je Hunter posnel sebe, kako se prepira s spremljevalko zaradi plačila.

Zdi se, da Hunter ni mogel plačati 9.500 dolarjev za 16 ur v družbi dekleta, ki mu je poslalo sporočilo, da išče preostanek zneska za šest tednov, do zamenjave z 'Evo', navaja poročilo.

Med novembrom in marcem naj bi 'Eva' Hunterju naročila, naj plača na račune z e-poštnimi naslovi s končnico .ru kar 11-krat.

Stran naj bi ustvarili razvijalci v Ukrajini, natančneje - v Kijevu.

V tem času je Hunter na svojem iPhonu iskal tudi »dc Russian escorts«, trdi časnik.

UberGFE upravlja spletno mesto, ki oglašuje svoje storitve v ZDA, Londonu, Parizu in Dubaju.

Po poročanju Washington Examinerja je starejša različica spletnega mesta uporabljala seznam naslovov v Moskvi, Sankt Peterburgu in Kijevu. Stran naj bi ustvarili razvijalci v Ukrajini, natančneje - v Kijevu.

Hunter Biden je v času svojih stikov s prostitutkami sedel v upravnem odboru Burisme, ukrajinskega energetskega podjetja, ki mu je kljub pomanjkanju izkušenj v industriji velikodušno plačevalo do 50.000 dolarjev na mesec.

Prostitutka in Hunter Biden
Družba: Prostitutka in Hunter Biden. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Glede na e-pošto in besedilna sporočila, ki jih je časnik pridobil iz Hunterjevega prenosnika, ki ga je pustil za seboj v delavnici za popravilo računalnikov v Delawarju pred oktobrom 2020, je Hunter strankam v Ukrajini in na Kitajskem prodajal dostop do svojega očeta.

Spodaj je dokaz - glasovno sporočilo Joeja Bidna sinu, da bi rad razpravljal o njunih poslovnih dogovorih s kitajskimi partnerji.

Med očetovim podpredsedniškim mandatom je Hunter sklepal dogovore, v katerih je družina Biden želela zaslužiti na desetine milijonov dolarjev »samo na podlagi predstavitve«, druge pa so vključevale povračilo in stike z »glavnim tipom« - kar se je očitno nanašalo na Joeja Bidna.

Ko je New York Post tedne pred predsedniškimi volitvami leta 2020 prvič poročal o vsebini Hunterjevega prenosnega računalnika, je Bidenova kampanja sprva sporna poročila odpisala kot del »dezinformacijske« kampanje, ki bi lahko vključevala Rusijo.

Temu so sledili tudi vsi vodilni mediji.

Vendar je bila pristnost računalnika pozneje neodvisno preverjena in New York Times in Washington Post zdaj priznavata, da so e-poštna sporočila mlajšega Bidna - pristna.

New York Times se je za zavajanje v času predsedniških volitev leta 2020 celo javno opravičil.

Hunter Biden ni ovrgel vsebine zgodbe Washington Examinerja, temveč je časopisu poslal sporočilo »kaj je narobe z vami?«

Delite članek