REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija razkrila vojaške izgube v Ukrajini: Padlo desetkrat več ukrajinskih vojakov, na bojišče se vrača 90 odstotkov ranjenih

Rusija razkrila vojaške izgube v Ukrajini: Padlo desetkrat več ukrajinskih vojakov, na bojišče se vrača 90 odstotkov ranjenihPutin in Šojgu. Vir: Telegram, zajem zaslona

Med vojaško operacijo je skupno umrlo 5937 ruskih vojakov, pravi obrambni minister Ruske federacije Sergej Šojgu.

Ruska vojska je med spopadi v Ukrajini izgubila skoraj 6000 vojakov, je v sredo dejal Sergej Šojgu.

Samo v zadnjih treh tednih ofenziv pa naj bi ukrajinska vojska izgubila 7000 vojakov in 208 tankov.

Po ministrovih besedah ​​je število smrtnih žrtev na ukrajinski strani desetkrat večje, saj je bilo ubitih 61.207 ukrajinskih vojakov.

Mnogim ne pomaga niti plazenje in skrivanje pred ruskimi granatami:

Po podatkih obrambnega ministrstva je Rusija prvič objavila svoje izgube med vojaško operacijo od konca marca, ko je število ubitih vojakov znašalo 1351.

Na začetku so oborožene sile Ukrajine štele med 201.000 in 202.000 ljudi, od takrat pa so utrpele izgube okoli 100.000, pri čemer je bilo 61.207 ubitih in 49.368 ranjenih

 »Naše izgube do danes so 5937 mrtvih,« je razkril Šojgu.

Pohvalil je tudi delo vojaških zdravnikov, saj je dejal, da se je 90 odstotkov ruskih vojakov, ki so bili med spopadi ranjeni, po oskrbi lahko vrnilo v boj.

»Na začetku so oborožene sile Ukrajine štele med 201.000 in 202.000 ljudi, od takrat pa so utrpele izgube okoli 100.000, pri čemer je bilo 61.207 ubitih in 49.368 ranjenih,« je dejal.

Šojgu je dodal, da je Kijev od takrat v svoje sile mobiliziral več sto tisoč ljudi.

Tudi opazovalci opozarjajo, da veliko ukrajinskih vojakov umre zaradi precej slabe zdravniške oskrbe.

Ranjene ukrainske vojake vse bolj pogosto, kot kažejo nekateri posnetki, prevažajo z letali v članice Evropske unije.

Ruske sile in milice Ljudskih republik Doneck in Lugansk so uničile tudi več kot 2000 plačancev, ki so se borili za režim v Kijevu, je dejal minister.

Padli Nizozemec italijanskih korenin s posnetkov spodaj je edan zadnjih.

V vrstah ukrajinske vojske trenutno ostaja nekaj več kot 1000 tujcev, je dodal ruski obrambni minister.

Poročila s fronte kažejo, da je razmerje med padlimi na ukrajinski in ruski strani pogosto pet ali celo deset proti ena.

Tuji strokovnjaki ob teh številkah pogosto trdijo, da jim v času vojne ni mogoče v popolnosti zaupati.

Na ruski strani na primer ni jasno, ali so prištete izgube oboroženih sil Luganska in Donecka.

V zvezi NATO so ocene ruskih žrtev običajno zaokroževali na okoli 15.000 padlih, ukrajinska vojska pa je navajala še veliko večje številke.

Vendar pa poročila s fronte kažejo, da je razmerje med padlimi na ukrajinski in ruski strani pogosto pet ali celo deset proti ena, zahvaljujoč premoči, ki jo ima ruska vojska v dalekometnemu topništvu, raketnih sistemih in prevladi v zraku.

Ob delni mobilizaciji v Rusiji to napoveduje precej slabo prihodnost za vse, ki se borijo na strani kijevskega režima ali ga podpirajo.

Bo tudi Slovenija navijala za jedrsko vojno? Vse manj, vključno s tanki in oklepniki, ki jih je Slovenija na svojo večno sramoto že prispevala za boj proti ruskemu narodu namreč ne bo dovolj za uspeh - vse več pa nas vodi v propad samouničenja.

Vse to pa se dogaja v času, ko so ZDA in evropske zaveznice ostale praktično brez učinkovitih protiukrepov – razen, če se odločijo za neposreden spopad z Rusijo, s sedaj že zelo verjetno uporabo termomuklearnega in podobnega orožja.

Bo tudi Slovenija navijala za razširitev vojne v - jedrsko?

Vse manj, vključno s tanki in oklepniki, ki jih je Slovenija na svojo večno sramoto že prispevala za boj proti ruskemu narodu namreč ne bo dovolj za uspeh - vse več pa nas vodi v propad samouničenja.

Ampak to je očitno nekaj, česar večina slovenskih politikov in naplahtane javnosti, ki jih slepo podpira - ni sposobna razumeti.

Nekaj pojasnil za tiste, ki še kaj razumejo, spodaj podaja izjemni Scott Ritter.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek