REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Roparji s potniškega letala v Tirani tik pred vzletom ukradli milijone evrov

Roparji s potniškega letala v Tirani tik pred vzletom ukradli milijone evrov

V Tirani se je zgodil nenavaden zločin, v katerem je ena oseba umrla. Posledice pa bi lahko bile še hujše.

Zamaskirani moški so se namreč s kombijem, na katerem je bil napis davčne inšpekcije, zapeljali pred letalo na letališču v albanski prestolnici. Uslužbencem so nato s strelnim orožjem grozili, naj predajo vreče z denarjem, ki so jih ravno prelagali na letalo.

Pred očmi potnikov so z letala družbe Austrian Airlines nato ukradli na milijone evrov. 

Napad se je zgodil ravno, ko so na letalo iz oklepnega vozila prekladali denarna sredstva.

Intervenirala je policija. Sledilo je streljanje. En ropar je bil pri tem ubit, ostalim pa je uspelo zbežati.

Nekateri potniki so kasneje dejali, da so imeli napadalce za del policijske vaje.

Letalo avstrijske družbe je bilo sicer že pripravljeno na vzlet. Potniki, ki niso bili ogroženi, pa so celotno roparsko akcijo presedeli na letalu.

Nekateri potniki so kasneje dejali, da so imeli napadalce za del policijske vaje, saj so bili zamaskirani in oblečeni v neprebojne jopiče.

Roparji so se nato odpeljali, a jih je nekaj sto metrov stran prestregla letališka policija. Med streljanjem je umrl eden od roparjev. Ostali roparji so njegovo truplo odvrgli iz kombija in se odpeljali naprej.

Policija je uvedla obširno preiskavo. Zaenkrat še ni jasno, koliko denarja so roparji ukradli, po pisanju albanskih medijev pa najmanj dva milijona in pol evrov, kot poroča Guardian.

Letalo je nato z dvema urama in pol zamude pristalo na Dunaju.

Komentarji