REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Razkol v Ukrajini, na Telegramu Zalužni o Zelenskem: »Jeb*š ga, ne bom govoril z njim zdaj, znova je zadet!«

Razkol v Ukrajini, na Telegramu Zalužni o Zelenskem: »Jeb*š ga, ne bom govoril z njim zdaj, znova je zadet!«Zelenski - marioneta Zahoda. Vir: Posnetek zaslona, X

Med predsednikom Ukrajine in prvim generalom države poteka srdita informativna bitka.

Ukrajinski Telegram kanali so med drugim pričeli prenašati dele pogovorov iz domnevnega prisluškovanja telefonu načelnika generalštaba ukrajinske vojske Valerija Zalužnega.

Prepis telefonskih pogovorov generala Zalužnega. Vir: Posnetek zaslona, X

Teh pogovorov sicer ni mogoče potrditi kot avtentičnih, vendar se skladajo s prejšnjimi informacijami o prisluškovanju v štabu Zalužnega in potrjenimi informacijami o tem, da se pripravlja zamenjava glavnega poveljnika ukrajinske vojske.

Kot je videti, Zalužni o svojem nadrejenem, predsedniku države Vladimirju Zelenskemu v teh pogovorih nima najboljšega mnenja.

Označeval naj bi ga z »mastnimi« pridevniki:

»Je*eni komedijant«, »Idiot iz Krivega Roga« (gre za rojstni kraj Zelenskega), »Hobo«, »Frodo«, »Majhen agent Mossada« (razvpite izraelske tajne službe), »Pič*ica« - to so le nekateri od vzdevkov, ki jih je Zalužni nadel Zelenskemu. Ob tem je v enem od pogovorov Zalužni navrgel, da se z Zelenskim tisti hip noče pogovarjati, saj je predsednik Ukrajine - znova zadet. Vir: Posnetek zaslona, X

Eden od pogovorov gre takole: »Naj se usede v svoji modri vlak in odj*be!«

»Je*eš ga, ne bom govoril z njim zdaj, znova je zadet!«

»No, dobro, a si videl njegovo faco? On je retard. Cela država se mu reži!«

Ob tem naj bi Zalužni za Zelenskega uporabljal naslednje izraze: »homo šaljivec«, »jebeni komedijant« »kratkoriti«, »imbecil iz Krivega Roga«, »bratec«, »Stuart Little«, »Potepuh«, »Mozolj«, »Frodo«, »meter in pol«, »majhen agent Mossada« in »pi*ka«.

Vse to je morda tudi del »propagandne kampanje« ene od strani v tem najnovejšem spopadu za politično in vojaško moč v Kijevu, ki prihaja v zelo nevarnem trenutku za Ukrajino…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek