REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putin odgovoril na Bidnovo žalitev

Putin odgovoril na Bidnovo žalitevRuski predsednik je komentiral žaljive besede ameriškega predsednika Josepha Bidna, ki ga je označil za »norega kurbinega sina«. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruski predsednik Vladimir Putin se je ozrl na žaljive besede ameriškega predsednika Josepha Bidna na njegov račun in poudaril, da gre za nespodobno izjavo, ki pa v vsem potrjuje, da je sam imel prav.

»Pred kratkim sva se pogovarjala in vprašali ste me, kdo je za nas (Ruse) boljši, da bi bil novi predsednik ZDA.

Rekel sem, da bomo sodelovali s katerim koli predsednikom, a da mislim, da je za nas, za Rusijo, bolj primeren Biden.

In sodeč po tem, kar je zdaj govoril, imam popolnoma prav, saj je to ustrezen odziv na to, kar je bilo povedano z moje strani,« je dejal Putin novinarju Pavlu Zarubinu glede žaljivk ameriškega predsednika Bidna, ki ga je označil za »norega kurbinega sina«.

Ruski predsednik je dodal, da mu Biden ne bo mogel reči: »Volodja, bravo, hvala, zelo si mi pomagal«.

»Razumemo, kaj se tam (v Washingtonu) dogaja z notranjepolitičnega vidika, in takšna (Bidnova) reakcija je popolnoma ustrezna.

Torej, imel sem prav,« je poudaril Putin.

Ruski predsednik je dodal, da so bile njegove besede o Bidnu in (Donaldu) Trumpu namenjene predvsem ruskemu občinstvu, ne ameriškemu.

»Ste ruski novinar, zato ste me vprašali, kaj je najbolje za nas (Rusijo).

Kot sem rekel takrat, še vedno mislim in lahko ponovim: Biden,« je z nasmeškom sklenil Putin.

Kremelj je pred tem danes sporočil, da so žaljive izjave ameriškega predsednika Josepha Bidna o ruskem predsedniku Vladimirju Putinu popolna nesramnost in sramota za državo, ki jo vodi Biden.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek