REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Biden Putina označil za »norega kurbinega sina«, Kremelj: To je ponižalo Ameriko

Biden Putina označil za »norega kurbinega sina«, Kremelj: To je ponižalo AmerikoAmeriški predsednik je žaljivke izrekel med nagovarjanjem donatorjev v zasebnem domu v San Franciscu. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški predsednik Joseph Biden je ruskega predsednika Vladimirja Putina označil za »norega kurbinega sina«, češ da mora zaradi njega in drugih vedno skrbeti za morebiten jedrski spopad, čeprav so podnebne spremembe, kot je dejal, eksistencialna grožnja človeštvu, poroča AP.

Med nagovarjanjem donatorjev v zasebnem domu v San Franciscu v sredo v okviru tridnevnega zbiranja sredstev v Kaliforniji za njegovo kampanjo za ponovno izvolitev leta 2024 je Biden dejal tudi, da je osupel, da je nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump primerjal svoje pravne težave v ZDA s smrtjo ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega v zaporu.

Biden je že prej v javnosti uporabljal žaljiv izraz »kurbin sin«, zato je znano, da je v istem slogu januarja 2022 imenoval tudi novinarja Fox News-a, ki je bil poročevalec iz Bele hiše, spominja Guardian.

Med zbiranjem sredstev za kampanjo na Beverly Hillsu v torek zvečer je Biden izpostavil svoja prizadevanja za pomoč srednjemu razredu in opozoril, da bi zmaga Trumpa v novembru lahko vodila do prepovedi splava po vsej državi.

Pripomba Joeja Bidna na račun predsednikau Vladimirja Putina je ponižala Združene države Amerike in tiste, ki uporabljajo takšen besednjak, v resnici gre za slab poskus Bidna, da se prikaže kot »hollywoodski kavboj«, so sporočili iz Kremlja, poroča Reuters.

»Malo je verjetno, da bo uporaba takega besednjaka predsednika ZDA proti voditelju druge države vznemirila predsednika Putina,« je dogodek s kančkom cinizma komentiral tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Dodal je, da dejansko ponižuje tiste, ki uporabljajo tak besednjak.

»Ali je gospod Putin kdaj uporabil eno nesramno ali grobo besedo, da bi vas ogovoril?

To se nikoli ni zgodilo.

Zato menim, da tak besednjak ponižuje same Združene države,« je sklenil Peskov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek