REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putin: »Če države leta 1999 ne bi obvarovali, bi doživeli usodo nekdanje Jugoslavije«

Putin: »Če države leta 1999 ne bi obvarovali, bi doživeli usodo nekdanje Jugoslavije«Tanki za Sirijo in ruski predsednik

Tisti, ki so pred 20 leti financirali terorizem na Severnem Kavkazu, so želeli uničiti Rusijo od znotraj in imeli so možnosti, da uresničijo ta načrt, je opozoril ruski predsednik Vladimir Putin.

Če tedaj ne bi obvarovali države, bi nas čakala žalostna usoda, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin in se pri tem skliceval na primer nekdanje Jugoslavije.

»Deli in vladaj. To pomeni, da tisti, ki nas želijo deliti, želijo z nami tudi vladati. To se lahko uporabi tako pri odnosih med državami kot v primeru določene države, da se ta razbije od znotraj. Tedaj so imeli vse možnosti, da realizirajo svoj gnusni načrt, da tako rečem in to ne samo na Kavkazu,« je dejal ruski predsednik za televizijo Rusija 1.

Danes je Rusija, kot je dejal, absolutno in zagotovljeno zaščitena pred napadi od zunaj.

Deli in vladaj. To pomeni, da tisti, ki nas želijo deliti želijo z nami tudi vladati. To se lahko uporabi tako pri odnosih med državami kot v primeru določene države, da se ta razbije od znotraj.

Intervju je bil sicer posnet, ko je lani predsednik odšel v vas Botlih, da bi skupaj z dagestanskimi uporniki počastil 20. obletnico zmage nad teroristi, emitirali pa so ga sedaj.

Dejal je, da bi državo čakala zelo žalostna prihodnost v primeru njihovega neuspeha in pri tem navedel primer nekdanje Jugoslavije.

»Takšna surovost – ne želim o tem govoriti, toda to se je dogajalo – otroke so prikovali z žeblji za ograje lastnih hiš! To je strašno, katastrofa. Ali bi lahko dopustili, da Rusija zapade v tako strašno stanje?,« se je vprašal predsednik Rusije.

Poudaril je, da je bila zato naloga številka ena, da obvarujejo rusko državo kot enotno celoto, ki so jo predniki ustvarjali tisoč let.

Delite članek