REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Prosim, ustavite vojno. Vi nas vodite v zakol, vaš sin pa je šel študirat v tujino!«

»Prosim, ustavite vojno. Vi nas vodite v zakol, vaš sin pa je šel študirat v tujino!«Izraelski vojak brca palestinsko zastavo. Vir: Posnetek zaslona, X

Medtem ko je slovenska vlada končno začela s postopkom za priznanje Palestine (potem ko je postalo jasno, da bodo nekatere države EU Palestino priznale že do konca maja) in da s tem ne more čakati do druge polovice junija, se pobijanja Palestincev nadaljujejo.

Zakaj Izrael do tega nima pravice, je pojasnil južnoafriški odvetnik, ki je z zahtevo po novi odredbi sodišča zaradi pošastnih zločinov Izraela nastopil pred Meddržavnim sodiščem v Haagu, rekoč, da okupacijske sile nimajo »pravice do samoobrambe«.

To pravico pa imajo Palestinci.

Brigade Qassam so objavile nove posnetke, na katerih je videti, kako uničujejo izraelske tanke in napadajo okupacijske vojake.

Medtem so ZDA postavile svoj pomol za dostavo pomoči Palestincem, ki pa se je izkazal za farso in izraelsko ponižanje Združenih držav, kajti Izrael je blokiral – razdeljevanje pomoči.

Drobec bridke resnice pa je oplazil izraelskega predsednika vlade Benjamina Netanjahuja med obiskom ranjenih izraelskih vojakov.

Med obiskom ranjenih vojakov v bolnišnici Tzedek v Jeruzalemu je eden od ranjenih namreč Netanjahuju pogumno in v obraz povedal, kaj si misli o tej vojni:

»Prosim, ustavite vojno.

Vi nas vodite v zakol, vaš sin pa je šel študirat v tujino«, je izraelskemu predsedniku vlade pogumno dejal eden od ranjenih vojakov IDF.

Hamas je medtem sporočil, da so doslej 70 odstotkov talcev, na osvoboditev katerih še vedno čakajo družine v Izraelu, že ubile - izraelske bombe.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek