REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pritožbe Zelenskega enake nerganju »prostitutke, ki se pritožuje, da njen klient daje rože njegovi ženi, njej pa ne«

Pritožbe Zelenskega enake nerganju »prostitutke, ki se pritožuje, da njen klient daje rože njegovi ženi, njej pa ne«Prostitut Zelenski?

Kmalu po povračilnih napadih Irana na Izrael so vzhičeni ukrajinski politiki zahtevali, da naj ZDA in zaveznice na podoben način, kot so s svojimi letali in raketami zaščitile Izrael, ravnajo tudi v primeru Ukrajine.

Zahodni politiki so jim odgovarjali, da to ni mogoče in pr item navajali različne vojaške, politične in geopolitične razlage.

Ameriške zaveze do Izraela in Ukrajine so različne, na enak način, kot obstaja razlika med ženo in prostitutko.

Odmev teh razprav lahko vidimo tudi v nemškem Bundestagu, kjer skupina poslancev zahteva, da se Ukrajina zaščiti s pomočjo protiletalskih baterij iz Poljske ali Romunije – kar bi seveda privedlo do napadov Rusije na te lanserje raket.

A najboljši odgovor, zakaj Ukrajina ne more račuinati na podobno obravnavo kot Izrael, je podal znani geopolitični komentator Big Serge.

»Ameriške zaveze do Izraela in Ukrajine so različne, na enak način, kot obstaja razlika med ženo in prostitutko,« je zapisal.

Pri tem je priznal, da gre za parafrazo in da je originalno in povsem točno oceno podal kanal RWA oziroma »Rusov z mnenjem«.

Tam so avtorji zapisali, da so pritožbe Zelenskega in ukrajinskih politikov enake pritožbam »prostitutke, ki se pritožuje, da njen klient daje rože njegovi ženi, njej pa ne.«

Ob tem lahko dodamo le še to, da tudi te zahodne raketne rože sploh niso več tako zelo učinkovite, kot se je zdelo, ne nad Izraelom, kjer balističnih raket niso uspele sestreliti in ne v Ukrajini, kjer supersoničnih ruskih raket prav tako ne morejo zadeti.

Samo v zadnjih dnevih je bilo v Ukrajini s strani ruske vojske zadetih več protiletalskih sistemov, med njimi tudi nemški sistemi Iris-T, isti, ki jih bo za preko 146 milijonov evrov nabavila tudi Slovenija.

Skupil jo je tudi eden od še redkih preostalih ukrajinskih sistemov S-300.

Ukrajinski poveljniki pa priznavajo, da imajo Rusi po drugi strani še toliko raket S-300, da jih ne morejo vse sestreljevati, ker bi jim zmanjkalo protiletalskih raket Patriot...

Ukrajinskemu predsedniku pa se medtem čas izteka - od 21. maja naprej, ko se mu izteče mandat, ga bodo za nelegitimnega avtokrata vse bolj ocenjevali tudi sodržavljani v Ukrajini...

Potapljajočo se ladjo pa medtem že zapuščajo nižje rangirani politiki.

Po nekaterih poročilih medtem tudi že okoli 40 poslancev ukrajinskega parlamenta želi vrniti svoje mandate.

Kot je pisal eden od njih, je poslanski mandat, ki je bil nekoč čislan, za njih v zadnjem času poslal breme...

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek