REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Premier Šarec danes na Danskem

Premier Šarec danes na DanskemMarjan Šarec | VIR: Cokos.si

Predsednik vlade Marjan Šarec bo danes na delovnem obisku na Danskem, kjer se bo sešel z danskim premierjem Larsom Lokkejem Rasmussenom. Ob robu bilateralnega obiska se bo udeležil tudi neformalnega srečanja voditeljev držav Beneluksa, Danske, Finske, Slovenije, Estonije in Češke, ki ga bo gostil danski premier.

Danski premier Lars Lokke Rasmussen, foto: Flickr

Slovenski in danski premier bosta izmenjala stališča do aktualnih vprašanj v Evropski uniji, ki bodo na dnevnem redu voditeljev povezave v naslednjih mesecih. Gre za vprašanja, kot so izstop Velike Britanije iz EU, migracijski izzivi, pa tudi pogajanja o prihodnjem večletnem finančnem okviru EU, prihodnost notranjega trga ter institucionalna vprašanja, povezana z evropskimi volitvami leta 2019.

Slovenski in danski premier bosta izmenjala stališča do aktualnih vprašanj v Evropski uniji, ki bodo na dnevnem redu voditeljev povezave v naslednjih mesecih.

Glavni namen obiska pa je krepitev sodelovanja med državama tako na področju gospodarstva kot glede ključnih evropskih izzivov, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Ob robu se bo premier Šarec udeležil neformalnega srečanja voditeljev, ki so člani evropske liberalne družine, stranke Evropskega zavezništva liberalcev in demokratov (Alde). Govorili bodo o aktualnih vprašanjih glede prihodnosti EU.

Premierjeva stranka LMŠ se je Alde pridružila konec prejšnjega tedna na kongresu v Madridu.