REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poleteli v Düsseldorf, pristali v Edinburghu

Poleteli v Düsseldorf, pristali v EdinburghuBritish Airways Vir:Bloomberg

»Dobrodošli v Edinburghu,« je ob koncu včerajšnjega poleta BA3271 po zvočnikih potnikom dejal pilot letala britanskega zračnega prevoznika British Airways.

Potniki so se nasmejali, ker so najprej mislili, da se pilot šali. Toda napisi na letališču izven letala niso puščali dvoma – res so pristali v glavnem mestu Škotske, na severu Velike Bitanije in ne v nemškem Düsseldorfu, kamor so bili namenjeni, poroča BBC.  

Potniki so začeli spraševati posadko, ali je to kar slišijo res in ali se pilot res ne šali. Dejali so tudi, da so pilotovo napoved na letališču v Londonu, da bo poletel proti Edinburghu, vsi v letalu razumeli kot šalo.

Pot letala British Airways - napačen polet Vir:BBC

Pilot je nato vprašal potnike, ali si želijo oditi v Düsseldorf. Prosil je potnike, ki to želijo, da dvignejo roke. Vsi v potniški kabini so dvignili roke.

Potniki so začeli spraševati posadko, ali je to kar slišijo res in ali se pilot res ne šali.

Pilotu ni preostalo drugega, da prizna, da nima pojma, kako je potnike, ki so želeli v Nemčijo, odpeljal na Škotsko. In da bo s posadko poskusil ugotoviti, kaj lahko naredijo.

V naslednjih dveh urah in pol so ugotovili, da je letalo pristalo v napačnem mestu zaradi birokratske napake. Ljudje v letalu so bili precej frustrirani, v letalu pa je kmalu zmanjkalo prigrizkov.

Toaletni prostori so bili ves čas »blokirani« zaradi velikega navala potnikov, je pojasnila Sophie Cooke, 24-letna svetovalka uprave, ki vsak teden potuje iz Londona na delo v Düsseldorf.

Vse to bi bilo morda mogoče preprečiti, če bi le en potnik začetno napoved, da letijo v Edinbourgh, vzel nekoliko bolj resno in ne kot šalo.

Kakorkoli že, letalo je nato vendarle poletelo proti Düsseldorfu in z veliko zamudo prispelo na svoj cilj. V zraku je sedaj ostalo vprašanje, ali bodo potniki upravičeni do kakšne odškodnine zaradi zamude.

V British Airways so dejali, da bodo k vsakemu potniku pristopili »individualno.« In da so se že opravičili zaradi zmešnjave.

Komentarji