REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odvetniki E. Jean Caroll, ki toži Trumpa zaradi posilstva, zahtevajo predsednikov genetski material

Odvetniki E. Jean Caroll, ki toži Trumpa zaradi posilstva, zahtevajo predsednikov genetski materialNovinarka E. Jean Carroll in Donald Trump

Ameriški predsednik Donald Trump se nahaja sredi postopka ustavne obtožbe, toda istočasno je zapleten še v celo vrsto drugih pravnih sporov.

In v enem od njih sedaj sodišče, zaradi obtožb ženske, da jo je posilil – zahteva vzorec njegove DNK.

Odvetniki E. Jean Caroll so namreč od odvetnikov Donalda Trumpa zahtevali, da ameriški predsednik do 2. marca dostavi svoj genetski material, da bi nato lahko ugotovili, ali se njegov genetski material ujema s tistim, ki se nahaja na obleki, ki jo je nosila slavna publicistka v trenutku, ko naj bi jo ameriški predsednik v devetdesetih letih prejšnjega stoletja poskusil spolno zlorabiti.

Odvetniki so zapisali, da želijo z analizo opraviti »primerjavo z neidentificiranim moškim DNK, prisotnim na obleki.«

Carroll je novembra tožila Donalda Trumpa zaradi razžalitve, potem ko je predsednik zavrnil njene obtožbe.

Nato je Roberta Kaplan, njena odvetnica, zahtevala analizo volnenega plašča iz črne volne.

Laboratoriji su ugotovili, da so na plašču prisotne sledi štirih oseb, od katerih je vsaj ena moškega spola.

Nato so testirali še več drugih ljudi in jih izločili iz te »mešanice«.

Če bo tudi sodišče odredilo odvzem DNK Donalda Trumpa, bo sedaj stvar pravne bitke med odvetniki obeh strani. Končno besedo bo imelo sodišče.

Carroll je že lani poleti obtožila Trumpa, da jo je v luksuznem delu Manhattana poskusil posiliti v kabini za preoblačenje.

Trump naj bi skupaj z njo vstopil v kabino, ji slekel spodnje hlačke in jo posilil, medtem ko se mu je upirala in nato tudi zbežala na ulico.

Svojo zgodbo je objavila šele junija lani v New York Timesu in tudi v knjigi, tiskani mesec dni zatem.

Prej si tega ni upala povedati v strahu pred maščevanjem Trumpa.

»Obleka Donne Karan še vedno visi v ozadju moje omare, nenošena in neoprana od tega večera,« je dejala in dovolila, da jo slikajo.

Trump je nato dejal, da je »popolnoma lagala« in da »te osebe nikoli v življenju« ni srečal.

In čeprav je na neki fotografiji iz leta 1988 videti, da stojita eden ob drugem je Trump poznanstvo zavrnil, rekoč, da je v tistem trenutku »čakal oblečen v plašču v vrsti«, ter da je motivacija tožnice le v tem, da »hoče prodati knjigo.«

Trump pa ni prvi ameriški predsednik, od katerega se sedaj zahtevajo vzorci genetskega materiala za DNK analizo.

Hillary Clinton (levo) in slika, na kateri je upodobljen njen mož Bill oblečen v isto modro obleko in rdeče petke, ki so jo preiskovalci odkrili v vili zloglasnega pedofila Jeffreyja Epsteina v New Yorku po njegovi smrti. Vir: Twitter

To so zahtevali tudi od nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona po aferi z Moniko Levinsky, ko so na njeni obleki res našli predsednikovo spermo.

Clintona so ustavno obtožili, da je lagal pod prisego, leta 1998, vendar ga je večinoma demokratski senat - oprostil.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek