REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novinar Bilda: Včeraj je bilo uničenih 10 odstotkov zahodne tehnologije, menda obstaja načrt

Novinar Bilda: Včeraj je bilo uničenih 10 odstotkov zahodne tehnologije, menda obstaja načrtRöpcke je delil več fotografij, ki prikazujejo uničeno ukrajinsko opremo, večinoma na ozemlju regije Zaporožje. Na fotografiji - zaenkrat še neuničeni nemški tanki Leopard. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Novinar Bilda Julian Röpcke je na Twitterju zapisal, da so ruske enote že uničile ali poškodovale približno deset odstotkov tankov in oklepnikov zahodne proizvodnje, ki jih je Ukrajina prejela letos.

»Ruski kanali so sporočili, da je bilo južno od Orehova uničenih najmanj en 'Leopard' in več 'Bradleyjev'. Po podatkih, ki so na voljo Bildu, je ukrajinska 47. mehanizirana brigada med napadom v enem samem dnevu izgubila najmanj dva 'Leoparda' in 13 'Bradleyjev',« je zapisal na Twitterju.

Röpcke je delil več fotografij, ki prikazujejo uničeno ukrajinsko opremo, večinoma na ozemlju regije Zaporožje.

»Ljudje z boljšim očesom za te stvari od mene so na posnetkih opazili še dva uničena 'Leoparda'. Tako je Rusiji v četrtek uspelo uničiti ali poškodovati do štiri 'Leoparde',« je dodal.

»Če k temu prištejemo od sedem do 13 'Bradlejev', govorimo o 10 odstotkih vseh tankov in oklepnikov, ki jih je Ukrajina prejela,« sklene nemški novinar.

Ukrajinci se trenutno trudijo prebiti ruske položaje tam, kjer so najmočnejši, je zapisal, in to je »nekaj, česar jih ni naučila nobena zahodna vojska«.

»Resnično upam, da obstaja nek načrt in da se vse skupaj dela v neko splošno dobro. Vedeli bomo čez nekaj tednov,« je rezignirano sporočil.

Röpcke je še dodal, da je v Ukrajini uničen tudi napredni radarski sistem IRIS-T, ki jih je imela država le tri in ki stane več kot 17 milijonov evrov.

Poudaril je tudi, da je imel ta sistem, ki je bil dostavljen v Ukrajino, bež puščavsko kamuflažo, zaradi česar je bil lahka tarča v zelenih ukrajinskih gozdovih...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek