REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nov škandal na HRT: v osrednjih poročilih v ospredju ustaška zastava zločinske NDH

Nov škandal na HRT: v osrednjih poročilih v ospredju ustaška zastava zločinske NDHSporna zastava, vir: Screenshot HRT

V delu osrednjega televizijskega dnevnika na javni hrvaški radioteleviziji (HRT), posvečenem športnim novicam, je sinoči bila prikazana ustaška zastava, ki so jo nosili hrvaški navijači na rokometni tekmi Hrvaške in Nemčije, poroča zagrebški portal Net.hr.

Sporna ustaška zastava ima prvo belo polje na t. i. šahovnici, pa tudi veliko črko »U« v zgornjem levem kotu.

»Med novinarjevim vklopom v živo, je bila v kadru fašistična sramota«, so se razpisali hrvaški mediji, ki hkrati opozarjajo, da ima ustaška zastava zločinske NDH (marionetnega režima Hitlerjevega tretjega rajha) - prvo belo polje na grbu oziroma t. i. šahovnici, pa tudi veliko črko » v zgornjem levem kotu.

Medtem ko je novinar HRT poročal iz Nemčije o napeti tekmi in razgretih hrvaških navijačih, je bila v ospredju na zaslonih sporna zastava, na kateri je bil jasno viden tudi fašistični simbol.

Na sporni zastavi je pisalo Rama, zato se domneva, da gre za navijače iz tega mesta v BiH.

Na sporni zastavi je pisalo Rama, zato se domneva, da gre za navijače iz tega mesta v BiH.

Hrvaška moška rokometna reprezentanca je včeraj sicer izgubila možnost za preboj v polfinale svetovnega pokala.

Dan po porazu z Brazilijo je bilo hrvaško rokometno moštvo sinoči poraženo v Kölnu na odločilni tekmi z gostitelji (21:22).

Komentarji