REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ni treba biti Sherlock Holmes, da razumemo, da za tem zadnjim terorističnim napadom tako ali drugače stoji Kijev!«

»Ni treba biti Sherlock Holmes, da razumemo, da za tem zadnjim terorističnim napadom tako ali drugače stoji Kijev!«Bodimo popolnoma jasni: bolj obupen kot postaja ukrajinski vojaški položaj na bojišču in po vseh poročilih, zahodnih in ruskih, bolj kot je situacija grozna in Ukrajince vsak dan potiskajo nazaj na zahod države, bolj zlobni in spektakularni so Ukrajinci, ki usmerjajo ali navdihujejo teroristična dejanja proti ruskim civilistom. Vir: Posnetek zaslona, X

Vse več je indicev, da za napadi v Moskvi stojijo ukrajinske tajne službe in Zahod.

Uradno so Ukrajinci vpletenost sicer zanikali, toda enako so zanikali svojo vpletenost že v celo vrsto terorističnih napadov.

Podobno meni dober poznavalec Rusije, pisatelj in analitik Gilbert Doctorow: »Ni pa treba biti Sherlock Holmes, da razumemo, da za tem zadnjim terorističnim napadom tako ali drugače stoji Kijev. In na tak ali drugačen način ameriški obveščevalci, ki svojim ukrajinskim kolegom dajejo navodila, kaj je v terorističnih operacijah dovoljeno in kaj ne. O tem je včeraj poročal Financial Times v članku z naslovom 'ZDA so pozvale Ukrajino, naj ustavi napade na ruske naftne rafinerije.' Včerajšnji New York Times je objavil isto informacijo…

Bodimo popolnoma jasni: bolj obupen kot postaja ukrajinski vojaški položaj na bojišču in po vseh poročilih, zahodnih in ruskih, bolj kot je situacija grozna in Ukrajince vsak dan potiskajo nazaj na zahod države, bolj zlobni in spektakularni so Ukrajinci, ki usmerjajo ali navdihujejo teroristična dejanja proti ruskim civilistom na 'zasedenih ozemljih' Donbasa in Krima ter nedavno v osrčju Rusije.

Kar zadeva doseg, imajo najnovejši ukrajinski brezpilotni letalniki 1000 km operativnega območja in tako segajo daleč preko Moskve in Sankt Peterburga. Kot je razvidno iz petkovih dogodkov, lahko odredi ukrajinskih krvnikov, ki jih vodijo, pustošijo v sami okolici ruske prestolnice…«

»Dejstvo je, da je Ukrajina s porastom spektakularnih terorističnih napadov na Rusijo in znotraj nje de facto že vključena v vsesplošno 'partizansko' vojskovanje.

Dejstvo je, da je z grožnjo francosko usmerjenih invazijskih sil, ki so vdrle v Ukrajino v preteklem tednu, z bližajočo se dostavo letal F-16 Kijevu in z dobavo nemških manevrirnih raket Taurus z možnostjo jedrskih bojnih glav, o katerih še vedno potekajo razprave, prišel čas za končno razdelitev ostankov Ukrajine med zainteresirane strani tukaj in zdaj,« sklene svojo analizo Gilbert Doctorow.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek