REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nevarnejša gripa razsaja tudi na Hrvaškem: doslej kar devet umrlih in 85.000 obolelih

Nevarnejša gripa razsaja tudi na Hrvaškem: doslej kar devet umrlih in 85.000 obolelih

Po zadnjih podatkih je na Hrvaškem skoraj 85.000 obolelih zaradi gripe. Ob tem je, kot so povedali v kliniki na infektivne bolezni »Dr. Fran Mihaljević«, zaradi gripe na Hrvaškem doslej umrlo že devet oseb.

»Povečano je število obolelih, še posebej v zadnjih dveh tednih in to tistih težjih s komplikacijami zaradi pljučnic,« je dejala dr. Alemka Markotić, direktorica omenjene klinike.

Vse tiste, ki so bolni in imajo blažje oblike gripe prosijo, da naj ostanejo doma, pijejo dovolj tekočine in ravnajo po napotkih zdravnikov.

Med 85.000 obolelih jih je 63 odstotkov prijavljenih v zadnjih dveh tednih.

»Vse je pod nadzorom, vendar je situacija resna. Ni razloga za paniko, so pa za resno ravnanje,« je po poročanju Večernjeg lista dejala dr. Alemka Markotić.

Med 85.000 obolelih jih je 63 odstotkov prijavljenih v zadnjih dveh tednih.

Pri smrtnih primerih so se tri okužbe tragično končale v Zagrebu, dve v Krapini, ena v Splitu in ena v Sisku.

To pa tudi niso zadnje številke. Zdravniki imajo še okoli 300 doz cepiva, vendar bodo nabavili novo.

Pomembno je tudi vedeti, da letos infekcije povzroča virus tipa A, ki je za okoli 30 odstotkov nevarnejši o lanskoletnega tipa gripe.

Komentarji