REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Nemška policija razbila pedofilsko mrežo širom Evrope

Nemška policija razbila pedofilsko mrežo širom EvropeNemška policija med aretacijo enega izmed pedofilov

Včeraj je nemška policija razkrila, da so razbili pedofilsko mrežo širom Evrope ter aretirale več oseb, vključno s pripadnikom nemških oboroženih sil. Preiskava pedofilske zločinske dejavnosti se je pričela lanskega septembra, ko je policija prijela prijavo spolne zlorabe. Čez pet dni so v Freiburgu aretirali 47-letno žensko in njenega moža, 37- letnega obsojenega pedofila, ki sta osumljena zlorabe njenega devetletnega sina. 

Policijska preiskava je pokazala, da je spolna zloraba dečka trajala najmanj dve leti, pri čemer je zakonski par sama zlorabljal otroka, nakar sta dečka tudi prodajala za spolne »usluge« še drugim pedofilom.

 Tako so policisti aretirali šest ljudi, katere sumijo, da so zlorabljali omenjenega dečka. Med njimi je tudi en nemški vojak, pripadnik francosko-nemške brigade v Alzaciji, kot tudi en nemški državljan, ki je predhodno govoril o svoji potrebi po nasilju nad otroki. Pri slednjemu so med
aretacijo našli tudi lisice. Prav tako so aretirali švicarskega in španskega državljana, ki imata stalno prebivališče v Avstriji. Predstavnik nemške zvezne policije je dejal, da nekateri osumljeni sodelujejo v preiskavi in so razkrili nove informacije. Nemško javnost skrbi, da se v tem primeru ne bi ponovila razsodba iz podobnega primera. 

Namreč leta 2001 v Posarju je več oseb posiljevalo dečka, a so bili na sojenju oproščeni češ, da so bili med spolnim napadom mentalno neprištevni zaradi pijanosti.

Deček je pogrešan od leta 2001 in oblasti predvidevajo, da je bil umorjen.