REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji svetovalec predsednika ZDA: »Če smo ubili 4000 palestinskih otrok, to še ni dovolj!«

Nekdanji svetovalec predsednika ZDA: »Če smo ubili 4000 palestinskih otrok, to še ni dovolj!«»Si posilili svojo hčer kot Mohamed?,« je Stuart Seldowitz, nekoč svetovalec Baracka Obame, zbadal nič hudega slutečega prodajalca halal izdelkov, ki ga je pred tem ozmerjal, da je »terorist«. Vir: Posnetek zaslona, X

Stuart Seldowitz, nekdanji varnostni svetovalec Bele hiše, ki je služil v administraciji ameriškega predsednika Baracka Obame, je z islamofobnimi pripombami okrcal prodajalca halal izdelkov v New Yorku, kažejo video posnetki, ki krožijo po družbenih omrežjih, poroča portal Vice.

Seldowitz je bil posnet, ko je prodajalca na Upper East Sideu označil za »terorista« in ga grajal, ker ne govori angleško, poroča New York Post.

Nekdanji uradnik Bele hiše je še dejal, da je bil muslimanski prerok Mohamed posiljevalec in izpostavil, da bi bilo treba med spopadom med Izraelom in Hamasom ubiti še več palestinskih otrok.

»Če smo ubili 4000 palestinskih otrok, to ni dovolj,« je dejal Seldowitz v enem od videoposnetkov, objavljenih v torek na platformi X, ki je postal viralen.

Po besedah ​​izvršne direktorice UNICEF-a Catherine Russell je v izraelskih zračnih napadih ubito več kot 5000 palestinskih otrok v Gazi od začetka vojne med Hamasom in Izraelom 7. oktobra.

Seldowitz je nadlegoval uličnega prodajalca na vogalu vzhodne 83. ulice in Druge avenije približno dva tedna, je povedal student z univerze Columbia, ki je videl posnetek in ga objavil na platformi X.

Nekdanji diplomat, ki je v zgodnjih 2000-ih delal kot namestnik direktorja v uradu ameriškega zunanjega ministrstva za Izrael in Palestino, je grozil prodajalcu, da bo njegovo fotografijo poslal svojim »prijateljem v imigracijski službi« in egiptovskim varnostnim službam, da naj bi ga tam mučili.

»Ali si posilil svojo hčer kot Mohamed?« je med ostalim zbadal nič hudega slutečega prodajalca.

Ko je prodajalec rekel, da ne govori angleško – najbrž zato, da bi se izognil nadaljnji razpravi in nadlegovalca spodbudil, da odide – je Seldowitz napadel moškega in mu povedal, da je »nevednež« in ničvreden ter da zato dela z vozičkom s hrano.

»Podpiraš ubijanje majhnih otrok,« rohni Seldowitz trgovcu in ga napada, češ da podpira Hamas.

»Ti ubijaš otroke, ne jaz. Zgini,« mu naposled na videu pravi prodajalec.

»Nisem jaz ubil otrok,« je odgovoril Seldowitz.

In dodal: »Če pa smo ubili 4000 palestinskih otrok, to še zdaleč ni dovolj.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek