REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji butler princa Charlesa razkril bizarne navade britanskega prestolonaslednika, morajo mu likati tudi vezalke

Nekdanji butler princa Charlesa razkril bizarne navade britanskega prestolonaslednika, morajo mu likati tudi vezalkePrinc Charles Vir:Pixell

Čeprav je trenutno več medijske pozornosti usmerjeno na njegova sinova in njune soproge, se je princ Charles zahvaljujoč izpovedi nekdanjega butlerja kraljeve družine, znova zavihtel v središče zanimanja javnosti.

Vse to prav v času, ko se britanski dvor pripravlja na proslavo Charlesovega 70. rojstnega dne in je ob tej priložnosti prestolonaslednik v posebnem intervjuju za BBC razkril: "Ko postanem kralj, se ne bom mešal v državna vprašanja, ker bi bilo to nesmiselno".

Charles pravi, da se zaveda, da kot kralj ne bo smel 'početi vse, kar je delal kot kronski princ'.

Charles je izpostavil, da mora britanski kralj delovati v okviru "ustavnih parametrov", a zase pravi, da se zaveda, da ne bo mogel "početi vsega, kar je delal kot kronski princ."

Vendar pa je v intervjuju branil svoja dejanja iz preteklosti. Spomnimo, princ Charles je zagovarjal ohranjanje naravnega okolja, arhitekture in uporabo gensko spremenjenih organizmov.

Praviloma je britanskemu monarhu prepovedano vpletati se v politiko.

Princ Charles - družina

Princ Charles, kot naslednik britanske krone, ima že sedaj več članov osebja, ki so mu na voljo 24 ur na dan.

Paul Burrell, zdaj že nekdanji butler princa Charlesa in princese Diane, je razkril pikanterije in podrobnosti o tem, kako se prestolonaslednik obnaša do svojih podrejenih, pa tudi o njegovem zasebnem življenju, v katerem so mu hudomušni dvorjani nadeli niti malo častitljiv vzdevek - princ razvajenček.

Princ naj bi imel celo kopico nenavadnih zahtev, njegovi uslužbenci pa mu morajo ustreči vsako jutro.

Burrell je za novi Amazonov dokumentarec "Serving the Royals: Inside the Firm" razkril insajderske informacije, med ostalim, da mora Charlesovo osebje vsako jutro znova likati njegove pižame, takoj zatem pa z likalnikom poravnati tudi - vezalke na prestolonaslednikovih čevljih.

Dvorjani so Charlesu nadeli vzdevek - princ razvajenček.

Charles ob tem izrecno zahteva, da je vtič v njegovi banji vedno v točno določenem položaju, medtem ko mora biti kopel zagreta na prav tako točno določeno temperaturo, poroča Daily Mirror.

Toda še zdaleč najbolj odbita zahteva se nanaša na čiščenje Charlesovih zob. Burrell razkriva, da je britanskemu princu prestolonasledniku vselej na voljo en poseben postrešček, ki mu vsako jutro na krtačo iztisne "točno en inč zobne paste".

Princ Charles

Vendar se Charles menda ne drži vedno kot bodoči kralj, ker je, kot je dejal nekdanji butler kraljeve družine, prestolonaslednik pogosto zahteval, da sta njegova sinova William in Harry sama pobirala smeti, ko so šli na izlet v naravo, celo tudi takrat, ko smeti sploh niso bile njune.

Ko je govoril za novi dokumentarec, ki ga je BBC pripravil v počastitev Charlesovega 70. rojstnega dneva, je njegov sin Harry ne le potrdil butlerjeve besede, ampak je pristavil še, da so se mu, ko je bil majhen, vsi posmehovali, ker je posnemal nenavadne navade svojega očeta.

Dodal je še, da sam ima še dan-danes navado, da, ko uzre kakšne smeti na tleh, ko se sprehaja, te preprosto pobere. Za britanski Express je razkril, da je bil zaradi te "navade" pogosto tarča posmeha med sošolci.

Burrell je razkril, da je britanskemu princu prestolonasledniku na voljo tudi poseben postrešček, ki mu vsako jutro na krtačo iztisne 'točno en inč zobne paste'.

"To sem počel, ker sem bil dobesedno programiran, da to storim, ker je tudi moj oče počel enako. In pravzaprav bi morali vsi to početi," je poudaril Harry.

Harryjevim besedam je pritrdil njegov starejši brat William, ki je prav tako razkril, da ju je njun oče vzgajal, da skrbita za okolje. Ko so bili denimo na počitnicah v Norfolku, je Charles dal fantoma plastične vrečke in ju poslal, da počistita različna območja.

Komentarji