REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ne želijo, da se jih sliši v kampanji: Rolling Stonesi zagrozili Trumpu s tožbo

Ne želijo, da se jih sliši v kampanji: Rolling Stonesi zagrozili Trumpu s tožboRolling Stonesi odločni, da tožijo Donalda Trumpa. Vir: Twiiter

Kultna britanska rokerska skupina »Rolling Stones« je po štirih letih neuspešnega opozarjanja ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da ga bo tožila, v kolikor bo nadaljeval z uporabo njihovih pesmi na svojih predvolilnih srečanjih v kampanji za predsedniške volitve, zdaj zagrozila s tožbo.

Trumpa bodo tožili, če bo na svojih shodih, navkljub njihovi izrecni prepovedi, še naprej brez dovoljenja vrtel njihovo glasbo.

V sporočilu pravnih svetovalcev popularne skupine so zapisali, da je bila vzpostavljeno sodelovanje z organizacijo BMI, ki se ukvarja z zaščito avtorskih pravic, vse to pa zaradi ustavitve nezakonite uporabe njihove glasbe, poroča BBC.

BMI je v imenu Rolling Stonesov obvestil Trumpovo kampanjo, da bo uporaba njihovih pesmi brez dovoljenja predstavljala kršitev pogodbe o licenciranju in bo zato predmet zakonskih postopkov.

Trump je med nedavnim predvolilnim zborovanjem v Tulsi v Oklahomi znova uporabil pesem »You Can't Always Get What You Want«.

Isto pesem pa je uporabljal tudi med kampanjo leta 2016.

Na Trumpovi inavguraciji v začetku leta 2017 je bila na enak način zlorabljena uspešnica Rolling Stonesov Heart of Stone.

Predstavniki Stonesov so razkrili za revijo Rolling Stone, da sta pevec Mick Jagger in kitarist Keith Richards, skupaj z BMI, ki zastopa več kot milijon glasbenikov, našla način, kako vložiti tožbo proti Trumpu.

Odločni so, da je bil Trumpov shod v Tulsi zadnji, v katerem je aktualni ameriški predsednik uporabil katero koli Jaggerjevo ali Richardsovo pesem.

V nasprotnem primeru bodo predsednika ZDA Donalda Trumpa - tožili.

Delite članek