REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

NATO: Ne vidimo političnih pogojev za mirno rešitev konflikta v Ukrajini

NATO: Ne vidimo političnih pogojev za mirno rešitev konflikta v UkrajiniOsnova za mir obstaja in to je načrt ukrajinskega predsednika Vladimirja Zelenskega, je dejal namestnik generalnega sekretarja zavezništva Mircea Geoană. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

NATO trenutno ne vidi političnih pogojev za mirno rešitev ukrajinskega konflikta, je dejal namestnik generalnega sekretarja čezatlantskega zavezništva Mircea Geoană.

NATO ne vidi političnih pogojev za mirno rešitev ukrajinskega konflikta, trdi namestnik generalnega sekretarja čezatlantskega zavezništva Mircea Geoană. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

»Danes ne vidimo političnih pogojev za začetek pogajanj. Osnova za mir obstaja. Obstaja načrt Zelenskega v desetih točkah. Številne države so ga sprejele, tudi zunaj Nata, in zato mislim, da je to zelo dobra podlaga,« je povedal Geoană v intervjuju za romunski portal Agerpres.

Izpostavil je, da ima tudi ameriški predsednik Joseph Biden mirovno formulo, ki se je drži Severnoatlantska organizacija - »ni rešitve za Ukrajino brez Ukrajine«.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je pred tem med spletnim govorom na vrhu G20 v New Delhiju predstavil svoj načrt v 10 točkah za ponovno vzpostavitev miru v Ukrajini in poudaril, da »ne bo Minska 3«.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da takšne besede »absolutno potrjujejo, da se Kijev ne želi pogajati«.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v petek dejal, da Moskva ostaja odprta za pogovore s Kijevom, in Ukrajino pozval, naj »ne pleše na tujo melodijo« v kontekstu komentarjev ameriškega državnega sekretarja Antonyja Blinkna na temo pogajanj med Moskvo in Kijevom, da sta »za tango potrebna dva«.

Ruski voditelj je ob tem spomnil, da je prav ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski podpisal odlok o prepovedi pogajanj z Rusijo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek