REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Narod beračev: Trump prepričan, da je Biden ZDA spravil »na kolena« in da trpijo »eno zgodovinsko ponižanje za drugim!«

Narod beračev: Trump prepričan, da je Biden ZDA spravil »na kolena« in da trpijo »eno zgodovinsko ponižanje za drugim!«Trump: »Naši državi se na svetovnem prizorišču dogajajo eno zgodovinsko ponižanje za drugim!« Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Medtem ko ameriška javnost ugiba, ali je nekdanji predsednik ZDA Donald Trump svojo nekdanjo soprogo Ivano pokopal na svojem golf igrišču zaradi nižjih davkov, v ameriški javnosti še zmeraj odmevajo nekatere njegove ocene slabega stanja, v katerem se nahaja država.

Nekdanji predsednik namreč trdi, da Združene države trpijo eno »zgodovinsko ponižanje« za drugim.

Trump je namreč na srečanju America First Policy Institute v Washingtonu dejal, da so Združene države postale »narod beračev.«

Ob svojem prvem nastopu v Washingtonu, odkar je januarja leta 2021 zapustil položaj, je Trump okrcal demokrate in administracijo Joeja Bidna, svojega nasprotnika na novembrskih predsedniških volitvah leta 2020, ker je ZDA spravila »na kolena.«

Nekdanji predsednik se je osredotočil na vprašanja, kot so inflacija, ki je pri 9,1-odstoka na leto na vrhuncu v zadnjih 49 letih, ob tem pa se ZDA soočajo še z rekordnimi cenami plina in naraščajočo stopnjo kriminala.

Obžaloval je tudi, da so ZDA izgubile svojo energetsko neodvisnost, pri čemer je očitno mislil na nedavni obisk predsednika Joeja Bidna v Savdski Arabiji.

15. julija se je Biden srečal s savdskim princem Mohamedom bin Salmanom, da bi prepričal bližnjevzhodnega voditelja, naj poveča proizvodnjo nafte v svoji državi in ​​zmanjša globalno odvisnost od dobave iz Rusije.

Vendar obisk ni bil kaj prida uspešen.

Še več, v svetovni javnosti znan kot naročnik brutalnega umora Džamala Hašodžija (kolumnista Washington Posta in savdskega oporečnika) ter po vzdevku Princ teme - bin Salman naj bi pravkar oznanil, da je osebno uvedel sankcije ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu.

Predsedniku ZDA naj bi bil odslej prepovedan vstop v Savdsko Arabijo, je poročal TVC. Omejitve naj bi osebno napovedal prestolonaslednik Mohamed bin Salman.

»Ta človek se mi smehlja v obraz in me za hrbtom obtožuje najhujših zločinov. Prisežem, da se nikoli več ne bom rokoval z Bidnom in z njim nočem imeti več ničesar,« naj bi novinarjem povedal bin Salman. Šlo je seveda za lažno novico, ki se je hitro razširila po družbenih medijih.

»Naši državi se na svetovnem prizorišču dogajajo eno zgodovinsko ponižanje za drugim,« je opozoril Trump.

Medtem so doma »oblegane najosnovnejše pravice in svoboščine«, saj v državo prihajajo »milijoni nezakonitih tujcev«, število umorov v mestih, ki jih vodijo demokrati, pa narašča, je dodal.

Trump je imel govor pred prihajajočimi vmesnimi volitvami v ZDA.

Izrazil je upanje, da bodo Američani zavrnili »propadlo vladavino Joeja Bidna, Nancy Pelosi, Chucka Schumerja in radikalne levice.«

Nekdanji predsednik ZDA je razglasil, da bo republikanska stranka na naslednjih predsedniških volitvah dosegla »slavno zmago.«

Donald Trump
Trump upa, da bodo Američani zavrnili »propadlo vladavino Joeja Bidna.« Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Uradno še ni napovedal, ali bo kandidiral za predsednika ZDA leta 2024, vendar je večkrat namignil na načrte, da si bo prizadeval za še en mandat v Beli hiši.

Vztraja, da je že zmagal v tekmi.

In da lahko to stori znova.

Da pa je Trump zelo spreten, ko gre za finance, kaže tudi zaplet s pokopom njegove nekdanje žene.

Nekdanja prva žena Donalda Trumpa Ivana Zelničkova Trump, ki je je umrla 14. julija, potem ko je nesrečno padla po stopnicah v svojem stanovanju, pa je bila medtem pokopana v golf klubu v kraju Bedminster v zvezni državi New Jersey.

Trump National Golf Club je seveda v lasti Donalda Trumpa.

Profesorica Brooke Harrington je nato na podlagi analize tamkajšnje zakonodaje razkrila, da je Trump za golf klub, zato ker je ta zdaj tudi pokopališče - uveljavil finančne olajšave.

Narod beračev: Trump prepričan, da je Biden ZDA spravil »na kolena« in da trpijo »eno zgodovinsko ponižanje za drugim!«
Kdo je berač? Vir: Zajem zaslona, Twitter

Davčna zakonodaja zvezne države New Jersey namreč predvideva, da so zemljišča in stavbe na njih, ki so namenjena za potrebe pokopališča, izvzeta iz obdavčitve na lastnino, prihodek ali prodajo.

Še več, olajšava za takšna zemljišča naj bi veljala tudi za davke od dobička in davke na dedovanje.

Koliko oseb mora biti pokopano na zemljišču, da dobi uradno naziv pokopališča, pa zakon sploh ne predvideva.

Ko je mati njegovih treh otrok pokopal v golf klubu, se je torej Trump z eno potezo rešil - številnih davkov.

Delite članek