REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nariškin: Velik vojaški spopad je možen, če Zahod oceni, da bo »koristen in varen«

Nariškin: Velik vojaški spopad je možen, če Zahod oceni, da bo »koristen in varen«Direktor ruske zunanje obveščevalne službe je pojasnil, da bi lahko prišlo do spopada velikih razsežnosti, če bi ga Zahod potreboval, a tudi da v svetu obstajajo struje, ki razumejo nevarnost takšnega spopada. Vir: Posnetek zaslona, X

Večji vojaški spopad je možen, če Zahod presodi, da bo to zanj koristno in varno, je v torek opozoril direktor zunanje obveščevalne službe Rusije Sergej Nariškin.

Po njegovih besedah ​​vrsta politikov iz NATO pakta meni, da je tak spopad možen za ohranitev prevladujočega položaja.

Zaradi tega je ruska obveščevalna služba v stalnem stiku z agencijami drugih držav, ki jih je več kot 100, vključno s sovražnimi državami, da bi rešili pereče probleme in preprečili izbruh večje vojne.

Kljub temu Nariškin poudarja, da so v tujini še vedno razumni ljudje, ki razumejo nevarnost velikega vojaškega spopada, tudi jedrskega: »Rad bi povedal, da so na svetu resnično odgovorni globalni in regionalni akterji, ki lahko, če bodo združeni, zagotovijo, da ne bo mogoče začeti takšne vojne, tudi takšne z uporabo jedrskega orožja.

Ruska zunanja obveščevalna služba, skupaj s partnerskimi obveščevalnimi službami zelo pozorno spremlja razvoj situacije na tem področju.«

Poudaril je tudi, da je zunanja obveščevalna služba Rusije sposobna pridobiti informacije o številnih vprašanjih, vse v interesu ohranitve ruske države.

Glavna naloga je vodstvu predstaviti tajne podatke, ki mu bodo pomagali pri sprejemanju strateških in taktičnih odločitev, je pojasnil Nariškin.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek