REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»NacističnI izmečki, sedaj boste legitimne tarče!«: Ostri odzivi na nemško pošiljanje tankov v boj proti Rusiji

»NacističnI izmečki, sedaj boste legitimne tarče!«: Ostri odzivi na nemško pošiljanje tankov v boj proti RusijiLeopard 2. Vir: Telegram, Yandex, zajem zaslona

Berlin je končno privolil v dobavo svojih tankov Leopard 2 Ukrajini.

V odgovor so predstavniki Rusije sporočili, da je Nemčija znova prekršila svoje obljube in da gre za izredno nevarno potezo, ki bo še dodatno zaostrila vojno.

Še hujši pa so odzivi na ruskih družbenih omrežjih in v medijih.

Svetovalec predsednika Ukrajine Mihajlo Podoljak že napoveduje ukrajinske napade na Moskvo in druga ruska mesta.

Ruska javnost se je z ogorčenjem odzvala na novico, da bo Nemčija, ki je leta 1941 izvedla napad na Rusijo, v katerem je umrlo preko 27 milijonov njenih državljanov, ponovno pošiljala tanke v boj proti Rusiji!

»Cilj je hitro sestaviti dva tankovska bataljona s tanki Leopard 2 za Ukrajino. Kot prvi korak bo Nemčija Ukrajini zagotovila 14 tankov Leopard 2 A6 iz zalog Bundeswehra. Tudi drugi evropski partnerji bodo predali tanke Leopard 2,« je razkril nemški kancler Olaf Scholz, ob svoji nevarni odločitvi.

Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock pa je z veseljem sporočila partnerjem v Evropi, da »smo v vojni z Rusijo!«

Vladimirja Solovjova, trdega ruskega televizijskega voditelja, je nemška odločitev tako razjezila, da je od ruske vlade zahteval, da cilje na nemškem ozemlju razglasi za legitimne tarče ruske vojske.

NATO bi se rad bojeval na zahrbten način, tako, da se dela, da ni v spopadu. O tem lahko samo sanjate.

»Mislim, da je sedaj jasno, da je Nemčija postala stran v spopadu. In da bo to, da se bodo nemški tanki pojavili v Ukrajini, zagotovo vodilo do tega, da bomo nemško ozemlje, vojaške naprave in druga mesta smatrali za legitimne tarče. NATO bi se rad bojeval na zahrbten način, tako, da se dela, da ni v spopadu.

O tem lahko samo sanjate! O tem lahko samo sanjate! In Pistoriousa si bo zgodovina zapomnila kot kretena, ki je Nemčijo spremenil v območje neposredne destrukcije. In tudi Scholza, In Baerbockovo. In tako bo nemški narod vedel, katere nove nacistične voditelje so povzdignili in spravili na oblast. To je moje osebno mnenje. In mi naj bi bili agresorji? Osem let ste vi, barabe, pestovali nacistični ukrajinski režim! Osem let ste ubijali ljudi v Donbasu! Osem let ste lagali skozi usta vaše 'Mutter Merkel'! Osem let ste lagali! Niste videli tragedije Donbasa, umorjenih otrok Donbasa. In kaj se sedaj sprenevedate? Vi, evropski farizeji, nacistični izmečki!« je dejal ob vodenju svoje zelo gledane oddaje.

Že prej je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov povedal, da bodo sodobne Natove tanke uničile ruske sile, tako kot ukrajinske tanke.

Opomnil je, da tudi nemški in ameriški tanki »gorijo, le da so dražji.«

Ukrajina je sicer države zahodne Evrope in ZDA zaprosila za približno 300 sodobnih tankov iz Natovih arzenalov za podporo pričakovani ruski ofenzivi to pomlad.

Vendar bodo potrebni še meseci, da bodo prispeli na fronto in najmanj okoli mesec dni, da se bodo pojavili prvi.

Ob tem ne gre za nobeno čudežno orožje. Upravljanje z njimi, pa tudi logistika, popravila in vzdrževanje - bodo za Ukrajino velik problem.

V Natovih skladiščih je sicer okoli 2000 tankov Leopard 2, vendar jih ima Rusija okoli 10.000, ob tem pa Rusija proizvaja tudi okoli 15 najsodobnejših tankov T-90 M »Preboj« - tedensko.

Toda večja težava je že na obzorju – ukrajinska vlada sedaj zahteva rakete dolgega dosega in sodobna letala.

Svetovalec predsednika Ukrajine Mihajlo Podoljak že napoveduje ukrajinske napade na Moskvo in druga ruska mesta.

Medtem pa v sami Nemčiji potekajo srditi protesti, protestniki vzklikajo, da so stranka miru in zahtevajo diplomacijo, ne pa pošiljanje tankov.

Na primer, kot kaže objava na Telegramu, zgoraj - v Munchnu...

Kakšen bo učinek nemških Leopardov in ameriških Abramsov na fronti še ni jasno.

Jasno pa je, da je predvsem pošiljanje nemških tankov proti Rusiji obudilo grenke spomine mnogih Rusov in jih zelo motiviralo za nadaljevanje in zaostritev vojne.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek