REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Na Hrvaškem policija s streli nad nevarnega tihotapca migrantov

Na Hrvaškem policija s streli nad nevarnega tihotapca migrantovAretacija migranta - 6.6.2018, Hrvaška Vir:Pixell

Hrvaška policija je danes v mestu Živković Kosa v osrednjem delu države skušala s streli ustaviti domnevna tihotapca migrantov, ki sta skušala celo z avtomobilom zapeljati v policista. Dvojico so aretirali v približno 20 kilometrov oddaljenem Karlovcu. Na kraju dogodka so našli 29 tujcev, je sporočila policija v Karlovcu.

Voznik osebnega avtomobila nemških registrskih oznak ni zaustavil, kot mu je to naročil policist. Namesto tega je pospešil in skušal zapeljati v policista, ki je odskočil in nato dvakrat ustrelil proti zadnjim kolesom vozila, so navedli na policiji.

Uporaba pištole je bila po besedah načelnika karlovške policije Darka Bratića upravičena, saj je vozilo krenilo proti policistu

Uporaba pištole je bila po besedah načelnika karlovške policije Darka Bratića upravičena, saj je vozilo krenilo proti policistu.

Vozilo je pot nadaljevalo proti Karlovcu, kjer se je ustavilo. Iz njega sta pobegnila dva človeka, ki ju je policija aretirala. Sumijo ju tihotapljenja migrantov.

Na kraju dogodka so ob cesti našli tudi 29 tujcev, s katerimi bodo ravnali v skladu s predpisi, je povedal Bratić. Njihove narodnosti niso razkrili.

Načelnik je izrazil zadovoljstvo, da tokrat ni bilo poškodovanih in da so preprečili še en primer tihotapljenja ljudi.

Podoben incident se je konec maja zgodil na območju vasi Donji Srb na jugu države, ko je policija streljala na vozilo z migranti. Tedaj sta bila ranjena dva otroka, ki sta bila v kombiju.