REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Močan potres z magnitudo 5,3 stresel Zagreb, na streljaj od Krškega, nastala škoda, ljudje na ulicah, padel vrh katedrale

Močan potres z magnitudo 5,3 stresel Zagreb, na streljaj od Krškega, nastala škoda, ljudje na ulicah, padel vrh katedralePotres, Zagreb

Ob sedmi uri zjutraj se je čutil tudi drugi potres. Vse več je poročil o škodi, ljudje, ki bi morali biti zaradi koronavirusa v hišah pa se zbirajo na ulicah.

Zagreb je prizadel močan potres z magnitudo 5,3 stopnje. Nato sta sledila še dva.

Nastala je škoda, fotografije ljudi z mesta dogajanja kažejo na razpoke v hišah, sesedle strehe, avtomobile pod opekami in razpoke v stanovanjih ...

Zdravniki se že vedno borijo za življenje ranjenega 15-letnika, ki je bil v času potresa v hiši.

Ob 6 uri in 24 minut zjutraj se je čutil prvi potres.

Vse več je poročil o škodi, ljudje, ki bi morali biti zaradi koronavirusa v hišah in v karanteni pa se zbirajo na ulicah, kar pa zaradi prenosa smrtonosnega virusa - ni dobro.

Zagreb - potres

Epicenter prvega potresa ob 6 uri in 24 minut je bil 7 kilometrov severno od Zagreba, torej povsem blizu Slovenije, v globini 10 kilometrov.

Po poročanju Jutarnjega lista je padel tudi vrh zagrebške katedrale.

Epicenter prvega potresa ob 6 uri in 24 minut je bil 7 kilometrov severno od Zagreba, torej povsem blizu Slovenije, v globini 10 kilometrov.

Podrhtavanje tal so občutili tudi v Veliki Gorici, Karlovcu, Varaždinu, Međimurju, Križevcih, v Sloveniji pa vse do Maribora.

 Epicenter potresa pravzaprav sploh ni bil daleč od Krškega, kjer stoji tudi NE Krško ...

Potres je trajal okoli 10 sekund, nato pa je sledilo še nekaj manjših podrhtavanj tal.

»Zelo, zelo močan potres v Zagrebu. Vrgel me je iz postelje.«
 

»Zelo se je zatreslo in bilo je zelo glasno. Moja zgradba je vsa popokala.«

»Zgrada se je zibala. Grozno.«

To so samo nekateri od komentarjev, ki so jih, kot poroča hrvaški Večernji list povedali prebivalci Zagreba.

Potres v Zagrebu

Za prebivalce na Hrvaškem pa bo prav zato, ker bi morali v tem trenutku prakticirati »socialno distanciranje« v svojih hišah to zbiranje na ulicah lahko še posebej nevarno.

Policija prebivalce opozarja, da naj se oddaljijo od zgradb in tudi od potrganih električnih napeljav in daljnovodov ...

Delite članek