REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev kritičen do ameriških sankcij

Medvedjev kritičen do ameriških sankcijDmitrij Medvedjev in Xi Jinping, foto: Pixsell

Ruski premier Dmitrij Medvedjev je bil danes kritičen do ZDA in novih ameriških sankcij proti Iranu, češ da ni dokazov, da je Iran kršil jedrski sporazum. Po srečanju s kitajskimi oblastmi v Pekingu je ocenil, da Washington vsiljuje sankcije kot način reševanja problemov doma, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ko govorimo o Iranu, kot vemo, ni dokazov, da je Iran kršil pogoje tako imenovanega jedrskega sporazuma," je dejal ruski premier.

Potem ko so se ZDA pod predsednikom Donaldom Trumpom maja umaknile iz dogovora, so ponovno uvedle več sankcij proti Teheranu, zadnje so stopile v veljavo v ponedeljek.

Potem ko so se ZDA pod predsednikom Donaldom Trumpom maja umaknile iz dogovora, so ponovno uvedle več sankcij proti Teheranu, zadnje so stopile v veljavo v ponedeljek.

Medvedjev je bil do sankcij zelo kritičen in je med drugim ocenil, da želi Washington z njimi reševati probleme doma. "Očitno je, da vse vrste sankcij, sankcije proti Iranu, sankcije proti Rusiji, omejitve glede dobave in obvez proti EU, Kitajski, služijo reševanju notranjih političnih problemov," je dodal.

Ruski premier se trenutno mudi na obisku na Kitajskem, v ponedeljek se je med drugim srečal s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom. Medvedjev je danes novinarjem še pojasnil, da bo po pričakovanjih blagovna menjava med državama dosegla 100 milijard dolarjev. Lani se je sicer menjava povečala za 30 odstotkov.

Delite članek