REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Maščevanje: Rusija udarila po lokacijah, kjer je spalo 1300 ukrajinskih vojakov, »uničenih« okoli 600

Maščevanje: Rusija udarila po lokacijah, kjer je spalo 1300 ukrajinskih vojakov, »uničenih« okoli 600Vojašnica v Kramatorsku. Vir: Zajem zaslona, Telegram

Rusko obrambno ministrstvo je v nedeljo sporočilo, da je »zaradi zločinskega napada kijevskega režima je v prvih minutah januarja 2023 na lokaciji začasne namestitve ruskega vojaškega osebja blizu Makejevke (Ljudska republika Doneck) poveljstvo združene skupine čet izvedlo povračilni napad.«

V ukrajinskem napadu z ameriškimi izstrelki Himars je bilo mrtvih okoli sto ruskih vojakov.

Napad je bil verjetno posledica nepazljive uporabe mobilnih telefonov s strani ruskih vojakov.

Ob tem so v objektu skladiščili še municijo, kar je izzvalo sekundarne eksplozije.

Povračilni napad ruske vojske pa je bil izveden na vojaške objekte v Kramatorsku.

»V domu št. 28 je bilo več kot 700 ukrajinskih vojakov, v domu št. 47 pa preko 600 vojakov. Več kot 600 ukrajinskih vojakov je bilo uničenih zaradi obsežnega raketnega napada na te lokacije začasne namestitve enot ukrajinske vojske,« so sporočili iz ruskega obrambnega ministrstva.

Ob tem naj bi ruska vojska samo v zadnjem dnevu sestrelila pet letal ukrajinskih zračnih sil.

En ukrajinski lovec Su-27 je bil sestreljen v bližini mesta Lozovoje (regija Harkov), letalo Su-24 je bilo sestreljeno blizu Izjuma (regija Harkov), dve ukrajinski letali Su-25 sta bili sestreljeni v bližini mest Nikolajpolje in Novi Donbas, eno ukrajinsko letalo MiG-29 pa je bilo sestreljeno blizu Vesjoloja (Ljudska republika Doneck).

Zračna obramba je uničila tudi 5 ukrajinskih brezpilotnih letal v bližini Patalakhovke, Kuzjomovke, Kuzmino Kremenaja in Pšenichnoje (Ljudska republika Lugansk).

Poleg tega je bilo prestreženih 10 raketnih izstrelkov HIMARS in Uragan v bližini Kremenne (Ljudska republika Lugansk), Orehova (regija Zaporožje), Stepnega (Ljudska republika Doneck) in Donecka.

Ena protiradarska raketa HARM, proizvedena v ZDA, je bila sestreljena blizu Kurdjumovke (Ljudska republika Doneck).

Skupaj je ruska vojska doslej ob osvobajanju Donbasa uničila 365 letal in 199 helikopterjev, 2848 brezpilotnih letalnikov, 400 raketnih sistemov zračne obrambe, 7449 tankov in drugih bojnih oklepnih vozil, 972 bojnih vozil opremljenih z MRLS, 3787 poljskih topov in minometov ter 7965 enot specialne opreme.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek