REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Macron: Nismo v vojni z Rusijo; Moskva: V kakšnem je on filmu?

Macron: Nismo v vojni z Rusijo; Moskva: V kakšnem je on filmu?Francoski predsednik pravi, da njegova država ni v vojni z ruskim ljudstvom. Vir: Posnetek zaslona, X

Francija ni v vojni z Rusijo ali ruskim ljudstvom, je na skupni tiskovni konferenci s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom v Parizu dejal francoski predsednik Emmanuel Macron.

»Nismo v vojni z Rusijo ali z ruskim ljudstvom,« je dejal v ponedeljek francoski voditelj.

Malo pred tem pa je bil francoski veleposlanik v Moskvi Pierre Levy povabljen na rusko zunanje ministrstvo, kjer je, kot je navedeno v sporočilu, slišal rusko stališče glede »destruktivne in provokativne linije Pariza, ki vodi v nadaljnjo eskalacijo vojne.«

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova je nato komentirala Macronovo izjavo.

Na svojem kanalu Telegram se je spraševala kakšno je (psihično) stanje francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki pravi, da Francija ni v vojni z Rusijo, pred tem pa je pozval k pošiljanju zahodnih vojakov Nata v Ukrajino.

»V kakšnem stanju je potem francoski predsednik, ko daje tako protislovne izjave in sprejema tako agresivne korake,« je zapisala Zaharova.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek