REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kolinda trdila, da v Zagrebu ni brezdomcev, ki so jo nato besno ošteli: »Idi ven iz blindiranega avta, pa se sprehodi!«

Kolinda trdila, da v Zagrebu ni brezdomcev, ki so jo nato besno ošteli: »Idi ven iz blindiranega avta, pa se sprehodi!«Kolinda v zanikanju, vir: Index.hr

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović se je pobahala, da na ulicah Zagreba ni brezdomcev, kar je izzvalo buren odziv javnosti in predvsem nevladne organizacije »Hrvaška mreža za brezdomce,« ki jo je pozvala, da naj se vendarle sooči z realnostjo in to predvsem tako, da se gre peš sprehoditi po ulicah hrvaške prestolnice.

Grabar Kitarović je omenjeno domislico izpovedala po srečanju z zagrebškim županom Milanom Bandićem, poroča zagrebški portal Index.hr v tekstu z naslovom: »Kolinda pravi, da na ulicah Zagreba ni brezdomcev. To je laž.«

»Vidite, da na ulicah mesta sploh ni brezdomcev, za razliko od mnogih drugih mest. Zagreb je dal brezdomcem streho nad glavo«, se je pred novinarji pobahala hrvaška predsednica.

Zagrebški brezdomci: »Tudi jaz sem tukaj, nisem le senca!«

Iz »Hrvaške mreže za brezdomce« so ji nato sporočili, da »vsak, ki se sprehodi po Zagrebu, namesto da se vozi v koloni blindiranih limuzin,« lahko vidi, da to ni res, saj je v Zagrebu najmanj 500 brezdomcev.

»Dolgo časa me nekaj takega ni tako osupnilo, zato predsednico pozivam, da žrtvuje le en svoj večer, da preživi z nami in se sprehodi, na primer, samo po glavni železniški postaji in vagonih, morda bo potem spregledala,« so jo hudomušno ošteli ogorčeni zagrebški brezdomci.

»Največ brezdomcev na zagrebških ulicah je iz drugih območij Hrvaške, kjer za njih skoraj da sploh ne skrbijo, zato so prisiljeni priti v Zagreb in, če nič drugega, jesti v številnih ljudskih kuhinjah,« (ki so rezervirane za reveže) so sporočili iz združenja prek Facebooka.

»Kolinda pravi, da na ulicah Zagreba ni brezdomcev. To je laž.«

Uporabniki družbenih omrežij so se prav tako burno odzvali, skupni imenovalec večine komentarjev pa se glasi »Ne ga s*at, Kolinda.«

Portal Index.hr pa je predsednico pozval, naj si pogleda dramatično izpoved enega od zagrebških brezdomcev, Mila.

Njegovo žalostno življenjsko zgodbo in kako se prebija iz dneva v dan brez domače strehe nad glavo ter kako so mu stregli po življenju, si lahko ogledate spodaj.

Komentarji