REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kitajska prestopila ameriško »rdečo črto«, vojaško podprla Rusijo, čečenske enote dobile prve kitajske oklepnike

Kitajska prestopila ameriško »rdečo črto«, vojaško podprla Rusijo, čečenske enote dobile prve kitajske oklepnikeKitajski oklepniki. Vir: Telegram, posnetek zaslona

Medtem ko zahodnoevropske države in ZDA še vedno upajo, da bo Kitajska igrala vlogo mediatorja v ukrajinsko-ruskem spopadu je na terenu s temi upi že konec.

Kitajska je namreč Rusiji že poslala vojaško opremo, kljub temu, da je Washington ostro opozarjal Peking, da naj tega ne stori.

Ramzan Kadirov, vodja Čečenije je potrdil, da je ruska vojska prejela prvo serijo kitajskih oklepnih vozil.

Kadirov je objavil posnetek, ki prikazuje »nova vozila, kupljena za čečenske enote, ki sodelujejo v posebni vojaški operaciji« v Ukrajini.

To je bilo seveda narejeno preko posrednikov – morda Irana, ki mu je Kitajska uradno prodala vojaško opremo…

ZDA to informacijo sedaj v bistvu prikrivajo – ne omenjajo je v medijih, kljub dejstvu, da je administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna trdila, da je to »rdeča črta« za Washington.

Kitajska v bistvu samo pošilja signal, da bo Moskvi pomagala, če se v spopade v Ukrajini neposredno vključi še NATO.

Mnogi so pričakovali, da se bo to prej ali slej zgodilo, vendar so nekateri o tem dvomili.

Kitajska samo pošilja signal, da bo Rusiji pomagala, če se v spopade vključi še NATO. Zdaj je jasno - Kitajska je pripravljena podpreti vojne napore Rusije.

Zdaj ni mogoče več dvomiti.

Kitajska je očitno pripravljena podpreti vojne napore Kremlja.

NATO bi lahko poslal Poljake in jim služil samo kot zračna podpora, da bi poskušali potisniti frontno linijo proti vzhodu, a to je malo verjetno.

Precej bolj verjetno je, da bo Rusija v primeru neposrednega vpletanja zveze NATO uporabila jedrsko orožje.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek