REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kar naprej, smo pripravljeni: Lavrov o želji Zahoda, da vprašanje Ukrajine reši na fronti

Kar naprej, smo pripravljeni: Lavrov o želji Zahoda, da vprašanje Ukrajine reši na frontiSergej Lavrov sodeluje na zasedanju Sveta federacije, kjer se razpravlja o njegovi kandidaturi za mesto ministra za zunanje zadeve Ruske federacije. Vir: Posnetek zaslona, X

Zahod želi spopad v Ukrajini rešiti na bojišču in Rusija je na to pripravljena, je dejal Sergej Lavrov na zasedanju odbora Sveta federacije za mednarodne zadeve, kjer je bila predstavljena njegova kandidatura za zunanjega ministra Ruske federacije.

»Če hočejo vojno, jim bomo dali vetra na bojišču,« je dejal Lavrov.

Moskva je že večkrat nakazala, da je pripravljena na mirovna pogajanja o ukrajinski krizi, vendar je treba upoštevati trenutne razmere na fronti, je spomnil Sergej Lavrov.

Namen prihajajoče konference o Ukrajini, ki bo v Švici, je postaviti ultimat Rusiji, je pojasnil Lavrov.

Dodal je, da kot taka zadevna mirovna konferenca ne ustreza Moskvi.

Vsi tisti, ki želijo poraziti Rusijo na fronti, že dolgo govoričijo o tej konferenci, je pojasnil.

Na seji odbora Sveta federacije za obrambo in varnost obravnavajo kandidaturo Andreja Belousova, ki ga je za novega obrambnega ministra predlagal Vladimir Putin.

Treba je rešiti birokratske težave na ministrstvu za obrambo, zlasti tiste, povezane z ugodnostmi za vojake, je dejal Andrej Belousov na seji Sveta federacije.

Predlagani kandidat za novega ruskega obrambnega ministra je omenil, da je na tem resorju še veliko stvari, ki jih je treba dodelati.

Sicer gre za zdravstveno podporo tistih, ki prihajajo na počitek ali rotacijo iz vojne cone, pa tudi za nastanitev za udeležence posebne operacije v Ukrajini.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek