REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kako je napad na Severne tokove razstrelil zgodbo o neizzvanem napadu na Ukrajino

Kako je napad na Severne tokove razstrelil zgodbo o neizzvanem napadu na UkrajinoSeymour Hersh. Njegova kredibilnost in profesionalna integriteta sta ključnega pomena za oceno resničnosti te zgodbe. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Slavni novinar in Pulitzerjev nagrajenec Seymour Hersh je objavil  podroben opis priprav in izvedbe državnega terorističnega napada na plinovod Severni tok. Poda natančno kraj, čas, akterje, pripravo in izvedbo akcije.

Razkrinkana razstrelitev plinovoda razstrelila je tudi vse številne, slabo izmišljene zaplete - laži, uradne verzije zgodbe o z ničemer izzvanem ruskem napadu na demokratično Ukrajino, kjer smo mi (NATO, EU in ZDA s sateliti) histerično pravičniški branitelj suverenosti in demokracije ter Evrope pred ponorelim Putinom.

Hershova kredibilnost in profesionalna integriteta sta ključnega pomena za oceno resničnosti te zgodbe.

Hersh  je novinarski stari maček, ki se je v preteklosti izkazal že nič kolikokrat.

Igor Koršič
Igor Koršič

Že samo njegova objava pokola v vasici Mỹ Lai v Vietnamu in razkritje torture, ki so jo nad iraškimi ujetniki izvajali pripadniki ameriške vojske v zaporu Abu Graib ga uvršča med najuglednejše novinarje na svetu.

Seveda je bil Hersh takoj po objavi članka o napadu na Severni tok deležen diskreditacij, tako kot vsak, ki izrazi dvom v ameriško propagandno zgodbo o vojni v Ukrajini.

Profesionalno kredibilnost skušajo Hershu načeti celo z njegovo starostjo, 84 let. Da jim pride vse prav, je jasno tudi iz  očitka, da ni navedel imena svojega vira, da nima drugega dokaza kot vire… Kr neki!

Da gre za pomembno poročilo je jasno tudi po tem, da so ga mainstream mediji praviloma zamolčali. Niti besedice v New York Timesu.

Namesto tega so na veliko poročali o NLP-jih in vremenarskih balonih, domnevno kitajskih, špijonskih balonih.

Naši mediji, z izjemo Insajderja, potrditev, da so za napadom v Baltskem morju ZDA, seveda popolnoma zamolčijo. Takšni so danes veliki mediji povsod po svetu: Navadna propagandna trobila ameriške zunanje politike.

Kaj bo z vsemi temi lažnivci, ko bo resnica nekoč prišla na plan?

Hershov članek kot - dezinformacija...
Portali, ki jih na Zahodu ustanavljajo za »boj proti dezinformacijam«, kot je na primer Coda, so zgodbo uglednega novinarja takoj razglasili za - dezinformacijo... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Kaj je torej ta zgodba?

Po več mesečnih tajnih posvetovanjih, decembra 2021 ameriški predsednik Joe Biden izda povelje, naj CIA izvrši napad na rusko - nemški plinovod Severni tok. Gre za »friendly fire«, za napad na zaveznika - Nemčijo. Priprave potekajo do prvih dni februarja 2022.

Junija 2022 potapljači Cie izvedejo prvi del napada: Na plinovod blizu danskega otoka Bornholm potapljači Cie nastavijo razstrelivo C4.

Septembra 2022 norveška vojska izvede drugi del napada: nastavljeno razstrelivo aktivira.

Ni zanemarljivo dejstvo, da je le dan za napadom Norveška zagnala plinovod na Poljsko.

Delovna skupina, ki je napad pripravila je sestavljena iz dobro znanih imen: ameriški zunanji minister Antony Blinken, njegova namestnica Victoria »Fuck the EU« Nuland in svetovalec za nacionalno varnost Jake Sullivan, vsi zadrti neokonzervativni vojni hujskači.

Za kamuflažo uporabijo sicer vsakoletne vojaške vaje zveze NATO blizu otoka Bornholm BALTOPS 22.

Z vključitvijo CIA so izvajalci poskrbeli, da se napad izogne potrditvi v Senatu.

Da gre za državni terorizem je jasno, saj je splošno znano, da je napad na ta plinovod tehnično tako zahteven, da ga lahko izvedejo samo države. In to ne vse, ampak le Rusija, ZDA, Velika Britanija, pogojno lahko še Poljska in morebiti Švedska (vira: orožarski inšpektor ZDA in OZN polkovnik Scott Ritter ter svetovalec nekdanjega predsednika Trumpa za nacionalno varnost polkovnik Douglas Macgregor).

Seveda so zahodni politiki in njihova medijska trobila prst nemudoma uperili v Moskvo, ne meneč se absurdnost obtožbe. Zakaj le bi Putin uničil lastno infrastrukturo!?

Preverba na vse manj kredibilni Wikipediji kljub vsemu potrdi  Hershovo novinarsko  slavo. Naveden je kot tisti, ki je razen masakra civilistov v vietnamski vasi Mỹ Lai bil prvi, ki je razkril torturo v ameriškem zaporu Abu Graib v Iraku.

Wikipedia Hershovo novinarsko kariero in ime poveže z vrsto razvpitih razkritij afer, kot so podrobnosti iz tajnega življenja JFK-ja, smrtjo Osame Bin Ladna, Asadovim domnevnim kemičnim napadom na lastne ljudi v kraju Douma...

Abu Graib
Izživljanje pripadnikov ameriške vojske na ujetimi Iračani v zaporu Abu Graib. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Prav slednji, domnevni Asadov kemični napad na civile, še dodatno okrepi zapupanje v Hershovo kredibilnost.

Ta napad je namreč dokazano lažno pripisan Al Assadu.

Podrobno sta ga raziskala in dokazala, da je šlo za nastavljeni napad, dva ameriška novinarja, Aron Mate in Max Blumenthal.

Gre za novinarja stare šole, ki gre v nos tistim vse bolj številnim 'novinarjem', ki so pozabili, kaj je bistvo njihovega posla in so postali sluge skorumpirane politike.

Ne more biti dvoma, da gre v primeru Seymourja Hersha za izjemnega in zaupanja vrednega novinarja, ki je (bil) zaradi svoje pokončnost v sporih z ameriško politiko deležen mnogih diskreditacij.

Gre za novinarja stare šole, ki gre v nos tistim vse bolj številnim »novinarjem«, ki so pozabili, kaj je bistvo njihovega posla in so postali sluge skorumpirane politike.

Sam sem že pred časom zapisal, da dejstva, da je napad na plinovod Severni tok napovedal sam Biden, z njim so se pa pohvalili Nulandova, Sikorski in Sullivan, Švedska pa da ve, kdo je izvajalec, ampak da tega ne bodo objavili, kažejo skoraj onkraj vsakega dvoma, da gre za državni terorizem ZDA.

Kaj pomeni za kredibilnost Švedske dejstvo, ko trdijo, da vedo, kdo je izvajalec napada, vendar tega ne bodo izdali oškodovani Nemčiji?

Saj, da bi to naj bilo politično škodljivo.

Seveda lahko vedo, kdo je nastavil strelivo, saj so od štirih min, detonirale le tri. Četrta predstavlja dokaz.

Mesta eksplozij
Baltsko morje: Mesta eksplozij. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zakaj naj bi ta dogodek bil ključen za razumevanje vojne v Ukrajini?

Zato ker je uničenje plinovoda onemogočilo poceni ruski plin za Nemčijo in Evropo.

Tako je odprta pot za veliko dražji ameriški plin, ki ga je bil ponujal že Donald Trump. Tako je uničena konkurenčnost Evrope na svetovnem trgu. Tako je onemogočena Evropa od Atlantika do Urala.

Tako je uresničen cilj ameriške neokonservativne zunanje politike do Evrope: Ameriko noter, Rusijo ven, Nemčijo na tla. ZDA uber alles, skratka!

Tako je uresničen cilj ameriške neokonservativne zunanje politike do Evrope: Ameriko noter, Rusijo ven, Nemčijo na tla. ZDA uber alles!

Tako se Nemci ne morejo več premisliti in se približati Rusiji. Verjetno je nepovratno onemogočeno sodelovanje med Nemčijo ter ostalimi ameriškimi sateliti in Rusijo.

ZDA tako izzovejo Rusijo na deklarirani spopad do zmage, v resnici pa na terminalno krvavenje.

Pravi namen je čim daljša vojna, saj to omogoča optimalni tok javnih sredstev v orožarski industrijo.

Tako ni čudno, da je bil napad na Severni tok načrtovan in ukazan pred rusko invazijo na Ukrajino.

Lahko se sicer še naprej sprenevedamo, da so Rusi res napadli Ukrajino neizzvani, kot ponavljajo zahodna propagandna trobila.

Lahko se delamo, da puča proti demokratično izvoljenemu predsedniku Janukoviču leta 2014 ni bilo.

Lahko zamolčimo dogovor med maidanskimi protesti med odposlanci EU in Janukovičem, da se takoj razpišejo nove volitve.

Lahko zanikamo evidentirane obljube ZDA Gorbačovu, da se ne bo NATO širil niti za palec. Lahko še naprej molčimo o 14.000 žrtvah ukrajinskega obstreljevanja Donecka in Luganska. Lahko se sprenevedamo o demokratičnosti Ukrajine.

Ameriški predsednik Joe Biden in sabotaža rusko-nemškega plinovoda. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Lahko zanemarimo priznanja Merklove in Hollanda, da sta z mirovni sporazumi iz Minska le kupovala čas za oborožitev Ukrajine.

Lahko ignoriramo pričevanje nekdanjega predsednika izraelske vlade Benetta o tem, kako sta London in Washington onemogočila že dogovorjeni mirovni sporazum v Carigradu.

Lahko zanikamo NATO-vo oboroževanje in usposabljanje ukrajinske vojske po letu 2014… Skratka, lahko se še naprej sprenevedamo, da nismo del sveta, ki mednarodne odnose ureja z vojaškimi napadi, lažmi in prevarami.

In pri tem svoje nasilje hinavsko utemeljuje z obrambo najvišjih vrednot, pacifizma, demokracije, civilizacije in mednarodnega prava.

Vendar je razkrinkana razstrelitev plinovoda Severni tok razstrelila tudi vse številne, slabo izmišljene zaplete - laži, uradne verzije zgodbe o z ničemer izzvanem ruskem napadu na demokratično Ukrajino, kjer smo mi (NATO, EU in ZDA) s sateliti histerično pravičniški branitelj suverenosti in demokracije ter Evrope pred ponorelim Putinom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek