REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

IRCG: V primeru izraelskega napada se lahko iranska jedrska doktrina spremeni, tarča bodo tudi izraelski jedrski objekti!

IRCG: V primeru izraelskega napada se lahko iranska jedrska doktrina spremeni, tarča bodo tudi izraelski jedrski objekti!Po zadnjih podatkih naj bi vladi Benjamina Netanjahuja ameriška administracija Joeja Bidna v zameno za neodzivanje na iranski napad dala proste roke pri začetku operacije (beri: nadaljevanju genocida!) v Rafi. Vir: Posnetek zaslona, X

Dvolična politika Zahoda in pritiski na Iran ob hkratni podpori Izraela bi lahko že kmalu pripeljali svet v novo in še nevarnejšo vojno od tiste, ki se že bije na evropskih tleh na področju nekdanje Ukrajine.

Poveljnik Korpusa za zaščito in varnost iranskih jedrskih centrov, brigadni general Ahmed Haq Talab, je 18. aprila napovedal, da bi Islamska republika lahko »revidirala« svojo jedrsko doktrino, če bi se Tel Aviv odločil za napad na enega od jedrskih objektov v državi.

»Če želi cionistični režim ukrepati proti našim jedrskim centrom in objektom, se bo soočil z našo reakcijo ... [na svojih] jedrskih centrih,« je dejal višji poveljnik.

»Možna in predstavljiva je revizija jedrske doktrine in politike Islamske republike Iran ter odstopanje od premislekov, ki so bili napovedani v preteklosti,« je poudaril Talab, poroča The Cradle.

Dvolična politika Zahoda in pritiski na Iran ob hkratni podpori Izraela bi lahko že kmalu pripeljali svet v novo in še nevarnejšo vojno od tiste, ki se že bije na evropskih tleh na področju nekdanje Ukrajine.

Talab je tudi spomnil Tel Aviv, da so izraelski jedrski objekti »identificirani in da so nam na voljo potrebne informacije o vseh tarčah,« in dodal, da ima IRGC »roko na sprožilcu za izstreljevanje močnih raket za uničenje določenih tarč.«

»Če cionistični režim izvede agresijo proti Iranu ... si bo udarec, ki ga bo prejel od oboroženih sil, v zgodovini zapomnil tako kot si je operacijo Resnična obljuba,« je dodal Talab.

Izraelski politiki so obljubili, da se bodo odzvali na iranski povračilni napad pretekli konec tedna, zaradi katerega je Islamska republika izstrelila na stotine brezpilotnih letal in raket proti Izraelu.

Kljub temu poročila zahodnih medijev kažejo, da bo Izrael »omejil« svoj odziv pod pritiskom svojih ameriških in bruseljskih zaveznikov.

Po zadnjih podatkih naj bi vladi Benjamina Netanjahuja ameriška administracija Joeja Bidna v zameno za neodzivanje na iranski napad dala proste roke pri začetku operacije (beri: nadaljevanju genocida!) v Rafi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek