REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Iraški migrant, domnevni posiljevalec in morilec, zbežal iz Nemčije

Iraški migrant, domnevni posiljevalec in morilec, zbežal iz Nemčije

Nemška policija je danes objavila, da je Nemčijo zapustil 20-letni iraški migrant, ki so ga iskali v zvezi s preiskavo umora 14-letnega dekleta v mestu Mainz.

Dekle, identificirano le kot Susanna, je izginilo že 22. maja, ko se ni vrnila domov z izleta s prijatelji v bližnji Wiesbaden.

Včeraj so poleg železniških tirov odkrili truplo 14-letnega dekleta, ki je bilo skrito v grmovju. Nadaljnja preiskava je pokazala, da je bilo dekle posiljeno in nato zadavljeno. Dekle, identificirano le kot Susanna, je izginilo že 22. maja, ko se ni vrnila domov z izleta s prijatelji v bližnji Wiesbaden.

To nedeljo se je na policijski postaji oglasil 13-letni migrant, ki je policistom zaupal podatke, da je Iračan morebitni storilec tega zločina. 

Policisti so nato ugotovili, da je bil 20-letnik v zvezi z umorjenim dekletom in da je v tem času s celotno družino (dva starša in pet bratov oz. sestra) zapustil Nemčijo, pri čemer naj bi se vrnili nazaj v Irak, da bi se izognili kazenski preiskavi in odgovornosti.

Policisti so nato ugotovili, da je bil 20-letnik v zvezi z umorjenim dekletom in da je v tem času s celotno družino (dva starša in pet bratov oz. sestra) zapustil Nemčijo, pri čemer naj bi se vrnili nazaj v Irak, da bi se izognili kazenski preiskavi in odgovornosti. Iraška družina je v Nemčijo prišla oktobra 2015 preko Turčije in Grčije.

Zatem so policisti aretirali še enega osumljenca, 35-letnega turškega državljana in prosilca za azil, ki je prav tako živel v domu za azilante v Wiesbadnu.