REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Iraški migrant, domnevni posiljevalec in morilec, zbežal iz Nemčije

Iraški migrant, domnevni posiljevalec in morilec, zbežal iz Nemčijevir: Pixsell

Nemška policija je danes objavila, da je Nemčijo zapustil 20-letni iraški migrant, ki so ga iskali v zvezi s preiskavo umora 14-letnega dekleta v mestu Mainz.

Dekle, identificirano le kot Susanna, je izginilo že 22. maja, ko se ni vrnila domov z izleta s prijatelji v bližnji Wiesbaden.

Včeraj so poleg železniških tirov odkrili truplo 14-letnega dekleta, ki je bilo skrito v grmovju. Nadaljnja preiskava je pokazala, da je bilo dekle posiljeno in nato zadavljeno. Dekle, identificirano le kot Susanna, je izginilo že 22. maja, ko se ni vrnila domov z izleta s prijatelji v bližnji Wiesbaden.

To nedeljo se je na policijski postaji oglasil 13-letni migrant, ki je policistom zaupal podatke, da je Iračan morebitni storilec tega zločina. 

Policisti so nato ugotovili, da je bil 20-letnik v zvezi z umorjenim dekletom in da je v tem času s celotno družino (dva starša in pet bratov oz. sestra) zapustil Nemčijo, pri čemer naj bi se vrnili nazaj v Irak, da bi se izognili kazenski preiskavi in odgovornosti.

Policisti so nato ugotovili, da je bil 20-letnik v zvezi z umorjenim dekletom in da je v tem času s celotno družino (dva starša in pet bratov oz. sestra) zapustil Nemčijo, pri čemer naj bi se vrnili nazaj v Irak, da bi se izognili kazenski preiskavi in odgovornosti. Iraška družina je v Nemčijo prišla oktobra 2015 preko Turčije in Grčije.

Zatem so policisti aretirali še enega osumljenca, 35-letnega turškega državljana in prosilca za azil, ki je prav tako živel v domu za azilante v Wiesbadnu.

 

Delite članek