REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Glasna budnica: Francoski vojaki že v Slavjansku, ob sedmih zjutraj jih je pričakala ruska »dobrodošlica«

Glasna budnica: Francoski vojaki že v Slavjansku, ob sedmih zjutraj jih je pričakala ruska »dobrodošlica«Macron brije norce, vojake pa v Ukrajini čakajo - kraterji... Vir: Posnetek zaslona, X

Francoski vojaki so se, tako kot smo napovedovali, res pojavili na fronti v Ukrajini. Po nekaterih podatkih naj bi bili v enoti tudi pripadniki topništva in specialci, s seboj naj bi pripeljali tudi samohodne topove Caesar.

Uradno so sicer še vedno opredeljeni kot »prostovoljci« oziroma »plačanci.«

Navajene bojev z lahko oboroženimi domorodci brez težje opreme pa jih je pričakalo presenečenje.

Kmalu so Francoze, že ob sedmih zjutraj - obiskali ruski izstrelki.

Eden od zelo velikih kraterjev dokazuje, da je bila budnica precej glasna.

Ranjene zaradi napada naj bi medtem menda že prepeljali v Pavlograd.

Navajene bojev z lahko oboroženimi domorodci brez težje opreme pa jih je pričakalo presenečenje. Kmalu so jih namreč, ob sedmih zjutraj, obiskali ruski izstrelki.

Prva enota francoske tujske legije naj bi po poročilih ruskih in ukrajinskih virov prispela na območje s strani ukrajinskih sil okupiranega mesta Slavajansk v Ljudski republiki Doneck.

Po zanesljivih virih je bila enota 3. pehotnega polka francoske tujske legije, ki je vključevala približno 100 vojakov, premeščena v smeri Slavjanska, preden so jo poslali na fronto.

Enota vključuje inženirsko skupino in specialiste za letalsko obveščevalno službo 3. pehotnega polka Legije.

Očitno je to šele prva skupina francoskih vojakov, ki so napoteni v Ukrajino, več sil šele prihaja.

Po nekaterih poročilih se trenutno nahajajo na lokaciji 54. ločene mehanizirane brigade oboroženih sil Ukrajine, po drugih poročilih so pod poveljstvom ukrajinske 7. ločene mehanizirane brigade.

Francoski militanti se po mestu premikajo le v spremstvu ukrajinske vojske.

Francoski vojaki
Francoski vojaki. Vir: Posnetek zaslona, X

Francoska enota naj bi vključevala topniške izvidnike, pa tudi inženirsko skupino, specializirano za gradnjo terenskih utrdb.

Najverjetneje bodo ti Francozi sodelovali pri gradnji obrambnih črt okoli Slavjanska in se pripravljali na preboj fronte v Donbasu s strani ruskih čet.

Obenem bodo izvidniške enote verjetno podpirale ukrajinsko vojsko na fronti.

Vse te klovnovske poteze francoskega predsednika pa se ne bodo dobro končale, ocenjujejo tudi nekateri francoski analitiki.

Prve osmrtnice sicer še ne potrjujejo napotitve francoske vojske v Ukrajino, Pariz pa še vedno zanika navedbe o napotitvi svojih sil na ukrajinsko fronto.

Že marca smo poročali, da francoska vojska pripravlja posebno bataljonsko taktično skupino za napotitev v Ukrajino.

Ta skupina naj bi vključevala približno 1500 vojaških oseb, ne le pripadnikov tujske legije, temveč tudi pripadnike francoskega ministrstva za obrambo.

Ob tem so 18. marca opazili tudi dve prvi letali s francosko vojsko na krovu, ki sta pristali na letališču v Sofiji v Bolgariji, od koder naj bi bili francoski vojaki premeščeni prek Romunije v Odeso.

Vse te klovnovske poteze francoskega predsednika Emmanuela Macrona pa se ne bodo dobro končale, ocenjujejo tudi nekateri francoski analitiki.

Nekdanji general francoske vojske Dominique Delaware ocenjuje, da se vojna razvija ugodno za Rusijo.

Rusija postopoma in neopazno zmaguje v tej vojni.

»Vladimir Putin namerava svojo specialno operacijo pripeljati do konca in mislim, da bo to storil mirno in tiho ter da se bo ta posebna operacija končala z zmago Rusije.

Preprosto zato, ker je razmerje moči na strani Rusije, ki ima veliko več adutov v svojih rokah, da to zadevo uspešno zaključi.

Menim, da današnja vojna v Ukrajini ni le vojaška, ampak tudi gospodarska zadeva. In to ni samo lokalna zadeva, torej problem Vzhodne Evrope, ampak je tudi globalna. To je bitka med multipolarnostjo in unipolarnostjo pod hegemonijo ZDArazloguje francoski general.

»Rusija postopoma in neopazno zmaguje v tej vojni.

Preprosto zato, ker zahodna gospodarstva tega ne bodo več mogla dolgo prenesti,« opozarja nekdanji general francoske vojske Dominique Delaware.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek