REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Evropski poslanec: Rusija je že velika zmagovalka spopada z ZDA in NATO

Evropski poslanec: Rusija je že velika zmagovalka spopada z ZDA in NATOSergej Lavrov in Narendra Modi na vrhu G20. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
»Izid vrha G20 v Indiji je razkril vse: Zahod je izgubil svojo moč, da prisili preostali svet k poslušnosti,« zaključuje.

Rusija je že zmagovalka v sporu z Združenimi državami Amerike in Natom, je na družbenem omrežju X zapisal nizozemski evropski poslanec Marcel de Graaff.

»Pravzaprav je Rusija velika zmagovalka v tem sporu z ZDA in Natom: dedolarizacija, širitev ruskega vpliva povsod razen na Zahodu, (ruska) gospodarska rast in odpornost proti zahodnim sankcijam,« je zapisal na nekdanjem Twitterju.

Po drugi strani pa je Evropska unija velika poraženka, meni.

»Prihajajo gospodarska recesija, deindustrializacija, samomorilske sankcije in medtem je prišlo na plano tudi, da je EU le poslušen ameriški kužek,« je zapisal De Graaff.

»Izid vrha G20 v Indiji je razkril vse: Zahod je izgubil svojo moč, da prisili preostali svet k poslušnosti,« zaključuje.

G20 namreč v svoji zaključni izjavi ni več omenjal ruske agresije, kar je storila še lani. Letos je besedna zveza izginila iz besednjaka G20.

De Graaff je svoje poglede izrazil v odzivu na objavo irskega poslovneža Cheya Bowsa, ki je napisal obsežen prispevek o tem, kako bi ukrajinski poraz lahko pomenil konec Nata v sedanji obliki.

De Graaff, ki je sicer katoliški teolog, je član desničarske nizozemske stranke Forum za demokracijo, v Evropskem parlamentu pa s krajšim premorom sedi od leta 2014.

Bil je eden od le 13 evropskih poslancev, ki so 2. marca 2022 glasovali proti resoluciji, ki obsoja rusko vojaško operacijo v Ukrajini.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek