REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Estonija »zagrozila«: Naredili bomo vse, da Rusijo vržemo na kolena; Zaharova vpraša: Kako pa?

Estonija »zagrozila«: Naredili bomo vse, da Rusijo vržemo na kolena; Zaharova vpraša: Kako pa?Na vprašanje o morebitni napotitvi estonske vojske v Ukrajino je Karis odgovoril, da ne more sprejemati takšnih odločitev in dodal, da tega ne more narediti niti vlada države, saj »o napotitvi vojske odloča parlament«. Vir: Posnetek zaslona, X

Estonija bo naredila »vse, kar je v njeni moči«, da Rusijo spravi na kolena, je za finski radio Yle povedal estonski predsednik Alar Karis.

Poudaril je, da je »zdaj najpomembneje ustaviti rusko vojaško mašinerijo«, pri čemer je opozoril, da se le na ta način lahko začnejo resni pogovori o koncu ukrajinskega spopada.

Na vprašanje o morebitni napotitvi estonske vojske v Ukrajino je Karis odgovoril, da ne more sprejemati takšnih odločitev in dodal, da tega ne more narediti niti vlada države, saj »o napotitvi vojske odloča parlament«.

Po njegovih besedah ​​Ukrajina »za zdaj ne vidi potrebe po tem«.

V zvezi s tem je Karis zaključil, da ukrajinska vojska zdaj ne potrebuje vojske z Zahoda, ampak orožje.

Zgoraj lahko vidimo bojno pripravljenost estonske vojske.

Med vajami je vojakom estonskih sil uspelo poplaviti most sredi gozda....

Po Karisovi izjavi se je odzvala uradna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

»Kako pa (bo spravil Rusijo na kolena)? Naj pokaže,« se je kratko posmehnila Zaharova, poroča Sputnik.

Spomnimo, nemški Spiegel je v nedeljo zapisal, da so baltske države in Poljska opozorile Nemčijo, da bi lahko poslale vojake v Ukrajino, če bi se razmere za Kijev opazno poslabšale, ker zavezniki neradi dostavljajo orožje Vladimirju Zelenskemu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek