REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Do dna: Hutiji z raketami potopili britansko ladjo Rubymar?

Do dna: Hutiji z raketami potopili britansko ladjo Rubymar?Prav zato se večina ladij iz držav nekdanjih kolonizatorjev, a danes podpornic izraelskega genocida nad Palestinci v Gazi, odloča, da po novem pluje preko Rta dobre nade. Vir: Posnetek zaslona, X

Medtem ko slovenska vlada družno z večino ostalih v EU kratkovidno podpira novo vojaško operacijo usmerjeno proti jemenskim Hutijem, le-ti dosegajo nove uspehe.

Odporniško gibanje, ki napada ladje Izraela in njegovih podpornic, ki so napadle Jemen, je objavilo več posnetkov britanske trgovske ladje Rubymar, ki so jo jemenski Hutiji uspešno potopili v Rdečem morju.

Medtem ko slovenska vlada družno z večino ostalih v EU kratkovidno podpira novo vojaško operacijo usmerjeno proti jemenskim Hutijem, le-ti dosegajo nove uspehe.

Tiskovni predstavnik jemenskega političnega gibanja je povedal, da so posadko ladje evakuirali.

Britanska družba za pomorsko varnost Ambrey je v nedeljo sporočila, da je tovorna ladja, ki pluje pod zastavo Belizeja, registrirana v Združenem kraljestvu in jo upravlja Libanon, prijavila napad v ožini Bab el-Mandeb.

Britanska pomorska trgovinska uprava je sporočila, da je posadka ladje zapustila jemensko obalo po eksploziji.

Britansko plovilo Rubymar naj bi potonilo po napadu Hutijev.

Zahodni mediji pa trdijo obratno:

Mediji poročajo, da so med 18. in 19. februarjem Hutiji napadli tri transportna plovila, od katerih naj bi se eno potopilo.

Hutiji so izstrelili dve protiladijski raketi na britansko ladjo za razsuti tovor Rubymar (video).

To je prvo plovilo, ki so ga potopili Hutiji.

Jemenske oborožene sile so zatrdile tudi, da je prišlo do neposrednega zadetka rakete na ameriških komercialnih ladjah Sea Champion in Navis Fortuna.

Obe naj bi utrpeli »katastrofalno škodo«.

Prav zato se večina ladij iz držav nekdanjih kolonizatorjev, a danes podpornic izraelskega genocida nad Palestinci v Gazi, odloča, da po novem pluje preko Rta dobre nade.

Kljub temu, da Hutiji napadajo samo ladje agresork, zahodni mediji zavajajo in trdijo, da napadajo vse ladje.

Ameriško pristajanje na resolucijo VS OZN, ki od Izraela zahteva premirje pa bo verjetno le še podžgalo Izrael k novi vojni - z Libanonom...

Problem napadov Huitijev seveda ni v Jemnu, pač pa v Gazi - tam pa zahodne države le mirno opazujejo genocid.

Ameriško pristajanje na resolucijo VS OZN, ki po štirih mesecih pobijanja Palestincev od Izraela zahteva premirje pa bo verjetno le še podžgalo Izrael k novi vojni.

Tokrat z Libanonom...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek