REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Daily Mail: Če bi bilo Zahodu mar za Ukrajince, bi iskal mir

Daily Mail: Če bi bilo Zahodu mar za Ukrajince, bi iskal mirČe konflikt med Kijevom in Moskvo zahodni javnosti ne bi bil predstavljen v »pravljičnih« odtenkih »boja absolutnega dobrega proti absolutnemu zlu«, bi se takšna vprašanja zastavljala že veliko prej, meni kolumnist britanskega časnika. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Verjetnost, da bo Kijev zasedel ozemlja, ki jih ima za svoja, je vse manjša, tisti, ki so veliko vložili v dolgo napovedovano poletno ofenzivo Ukrajine, pa so razočarani.

Vprašanje je »Kaj zdaj?«, piše kolumnist časopisa Daily Mail Peter Hitchens.

Čeprav Washington še vedno ni uradno opustil svojega trdokornega stališča glede podpore Kijevu, je dejstvo, da vplivni mediji, kot je Foreign Affairs, že pišejo članke z naslovi, kot je »Ali bo Zahod zapustil Ukrajino«, kar nakazuje spremembe razpoloženjana Zahodu, ugotavlja avtor.

Kolumnist Daily Maila opozarja na naraščajoča trenja med Varšavo in Kijevom, korupcijske škandale v ukrajinski vojski in dejstvo, da veliko število vojaško sposobnih Ukrajincev, ki jim je prepovedano zapustiti državo, poskuša iz nje pobegniti.

Kot pravi, če konflikt med Kijevom in Moskvo zahodni javnosti ne bi bil predstavljen v »pravljičnih« odtenkih »boja absolutnega dobrega proti absolutnemu zlu«, bi se takšna vprašanja zastavljala že veliko prej.

»Če bi nam bilo res mar za narod Ukrajine, bi se veliko bolj ukvarjali s spodbujanjem trajnega miru kot s spodbujanjem in plačevanjem podaljševanja vojne, v kateri Ukrajinci umirajo in trpijo, v zameno pa ne dobijo ničesar,« sklene avtor.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek