REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Brigitte Macron: Melania Trump se počuti »omejeno« in »ne more narediti nič«

Brigitte Macron: Melania Trump se počuti »omejeno« in »ne more narediti nič«Melania, Brigitte in okno

Prva dama ZDA Brigitte Macron je ob zadnjem obisku v ZDA, kamor je spremljala svojega soproga in predsednika Francije Emmanuela Macrona največ časa preživela s prvo damo ZDA – Melanio Trump. Po vsem, kar je od Melanie slišala, pa se ji zdi, da se Melania počuti nekako »ujeto« za zidovi Bele hiše. (http://www.foxnews.com/politics/2018/04/28/brigitte-macron-says-first-la...

Petinšestdesetletna Brigitte Macron, ki je sicer precej starejša od svojega soproga, je klub temu priznala, da se je z Melanio »imela čudovito« in da je Melania »resnično zabavna.« »Imava isti smisel za humor. Veliko sva se smejali skupaj,« je dejala Brigitte Macron. Vendar je dodala tudi nekaj stavkov o tem, kako drugačni sta življenji prve dame ZDA in nje, ki enako vlogo igra v Franciji.  V Beli hiši namreč tudi za Melanio veljajo precej stroge omejitve.

Melania ima močno osebnost, vendar se zelo trudi, da tega ne pokaže

»Ne more odpreti niti okna v Beli hiši. Ne sme iti ven. Soočena je z veliko več omejitvami kot jaz. Jaz grem v Parizu vsak dan ven,« je dejala Brigitte Macron. Melanio Trump je opisala kot »prijazno, šarmantno, inteligentno in zelo odprto«, da pa razume, zakaj »je videti resno v javnosti«. »V zvezi z njo se vse interpretira ali preveč interpretira. Melania ima močno osebnost, vendar se zelo trudi, da tega ne pokaže. Smeji se zlahka, vsemu, vendar to pokaže manj, kakor to počnem jaz,« je dejala Brigitte Macron.

Priznala je tudi, da se je po tem, ko je sama postala prva dama Francije spremenilo tudi njeno življenje, čeprav poskuša »živeti normalno življenje« in redno obiskuje svoje tri otroke, ki jih ima iz zakona s prvim soprogom, bančnikom Andre-Louise Auzierom. »Nisem se spremenila v glavi. Še vedno sem soproga Emmanuela Macrona, ne predsednika. Ne počutim se kot prva dama. Ničesar nočem dokazati, želim pa biti le nekaj več kot zgolj dekorativna vaza za cvetje,« je dejala Brigitte Macron.

Priznala je tudi, da mora v vlogi predsednikove soproge biti »previdna pri tem, kar reče.« »Imam občutek, da je vsaka izrečena beseda tudi beseda preveč. Neprestano se zadržujem. In to je najtežje: nikoli ni zares prostega časa, nikoli ni trenutka, ko ste lahko popolnoma mirni,« je o življenju predsedniških parov svoje mnenje povedala prva dama Francije