REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bi Zahod moralo skrbeti? Ruske oborožene sile dobivajo dve novi armadi in pet divizij!

Bi Zahod moralo skrbeti? Ruske oborožene sile dobivajo dve novi armadi in pet divizij!Namestnik načelnika ruskega generalštaba je napovedal širitev ruskih vojaških zmogljivosti. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Ruske oborožene sile bodo letos oblikovale dve novi armadi, armadni korpus, eno novo vojaško-pomorsko regijo, pet divizij, 26 brigad in dve vojaški okrožji, je povedal namestnik načelnika generalštaba generalpodpolkovnik Jevgenij Burdinski.

»V letu 2023 je treba zagotoviti pravočasno organizacijsko in kadrovsko podporo za oblikovanje združenih oboroženih in zračnih armad, armadnega korpusa, Azovskega pomorstva, petih divizij in 26 brigad ter podporo za oblikovanje Moskovskega in Leningrajskega vojaškega okrožja,« je povedal za revijo ruskega obrambnega ministrstva.

Vse to, skupaj s povečanjem števila vojakov, kar je bilo lani označeno kot eden od ciljev, je treba izvesti v kratkem času, je dodal generalpodpolkovnik.

Decembra lani je obrambni minister Ruske federacije Sergej Šojgu izjavil, da bi morale ruske oborožene sile v svoje vrste sprejeti še 1,5 milijona dodatnih vojakov.

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je včeraj povedal, da se je od začetka letošnjega leta ruskim oboroženim silam pridružilo 134.000 ljudi, skupaj pa se jih je vojski kot prostovoljcev ali pogodbenih vojakov pridružilo približno 117.000.

Zaradi posebne vojaške operacije si Rusija prizadeva za vsestransko krepitev vojaških zmogljivosti.

Na fronti v Ukrajini se ruska vojska ne bori samo proti ukrajinskim silam, ki jih podpira NATO blok, ampak tudi proti tujim plačancem.

Zaradi tega je Moskva pospešila povečanje vojaške proizvodnje, ki je po besedah Medvedjeva ​​leta 2023 dosegla doslej nepredstavljivo raven.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek