REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Avdejevka pod pritiskom iz vseh strani, ruska vojska prodira skozi osrednji del naselja

Avdejevka pod pritiskom iz vseh strani, ruska vojska prodira skozi osrednji del naseljaUkrajinska vojska je znova predolgo čakala in splošni in urejen umik iz strateško zelo pomembnega naselja je zdaj popolnoma nemogoč brez velikih izgub. Vir: Posnetek zaslona, X

Poročila iz Ukrajine kažejo, da Kijev izgublja še eno izjemno pomembno oporišče.

Ruska vojska povečuje pritisk na vseh delih fronte in napada Avdejevko iz vseh možnih smeri.

Ta taktika ni samo blokirala vseh preostale ukrajinske sile v mestu, preprečila jim je tudi, da bi rezerve preusmerili v kateri koli sektor znotraj mesta in jih tako prisilila, da bodisi pošljejo okrepitve preko zdaj zelo zaprtih oskrbovalnih linij, ali pa da sile pozovejo za poskus preboja iz mesta.

Ukrajinska vojska je znova predolgo čakala in splošni in urejen umik iz strateško zelo pomembnega naselja je zdaj popolnoma nemogoč brez velikih izgub.

V smeri Avdejevke se premikajo celo ameriški Abramsi, kar kaže, da je situacija res kritična.

Ukrajinska vojska je znova predolgo čakala in splošni in urejen umik iz strateško zelo pomembnega naselja je zdaj popolnoma nemogoč brez velikih izgub.

Po umiku ukrajinske vojske v zadnjih treh dneh je ruskim silam uspelo zasesti severno obrobje kamnoloma v Avdejevki.

Poleg tega je ruska vojska potisnila frontno črto do železnice skozi gozdnato območje, ki se razprostira do Sapronove ulice, 500 metrov od zadnje oskrbovalne črte do južnih predelov mesta.

Dogajanje v bitki pri Avdejevki se hitro odvija in bitka se bliža vrhuncu ob neodločnosti ukrajinskega poveljstva, ali naj napove umik sil iz te pomembne utrdbe ali ne.

Medtem se spopadi nadaljujejo povsod.

Spodnji posnetek kaže, kako ruski droni snemajo druge prijateljske drone, ki uničujejo ukrajinski T-64 z natančnim odmetom granate skozi vrata kupole tanka.

Vse več je tudi poročil, da so ukrajinske oborožene sile izgubile nadzor nad situacijo v osrednjem delu Avdejevke.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek