REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Astronavt trdil, da je med misijo na Luni vzpostavil stik z Vsevišnjim: »Čutil sem Božji dotik«

Astronavt trdil, da je med misijo na Luni vzpostavil stik z Vsevišnjim: »Čutil sem Božji dotik«James Irwin, Apollo 15, vir: Wikipedia

Astronavt ameriške vesoljske agencija Nasa James Irwin je »občutil Božji dotik«, ko je med svojo misijo odkril znamenito skalo Genesis.

Irwin, ki je bil osmi človek, ki je hodil po Zemljini luni, se je po misiji Apollo 15 vrnil k krščanstvu, a za to je imel, kot se je zaupal svojemu najboljšemu prijatelju - tudi prav poseben razlog.

Apollo 15 je bila deveta vesoljska odprava s človeško posadko v Nasinem programu Apollo in četrta, ki je pristala na Luni.

In prav Irwinu se imamo zahvaliti, da je odkril eno od najpomembnejših kozmičnih razodetij do današnjega dne – skalo Genesis, ki je ena od najbolj znanih vzorcev, zbranih z Lune, piše britanski Express.

Skala Genesis, desno

77 kilogramov vzorcev Lunine skorje, ki so nastali v času njenega nastanka, sta na Zemljo avgusta leta 1971 prinesla astronavta Irwin in David Scott. Kemična analiza omenjene posebne skale pa je nakazala, da gre za anortozit, sestavljen predvsem iz anortita.

Skala Genesis pa je nastala v zgodnji fazi Osončja, vsaj štiri milijarde let nazaj.

Anortit so odkrili tudi v vzorcu kometa Wild 2. Mineral je pomembna sestavina s kalcijem in natrijem bogatih vključkov v nekaterih hondritnih meteoritih.

Skala Genesis pa je nastala v zgodnji fazi Sončnega sistema, vsaj štiri milijarde let nazaj.

Irwin je pozneje trdil, da za odkritje skale Genesis, ki je bilo objavljeno leta 1971, dolguje zahvalo »Božjim znakom«, je razkril v Amazonovem dokumentarcu Irwinov tesen prijatelj dr. Farouk El-Baz.

Univerzitetni profesor El-Baz je šele sedaj pred kamerami razkril, kaj je Irwina pripeljalo do čudovitega odkritja nenavadne skale.

Univerzitetni profesor El-Baz je tako pred kamerami razkril, kaj je Irwina pripeljalo do čudovitega odkritja nenavadne bele skale.

»Moj prijatelj mi je povedal, da je, ko so hodili po površini Lune, uzrl kos kamnine, ki je bila posebna - popolnoma bela,« navaja Farouk.

»Prišel je bližje in spoznal, da gre za usodno reč. Kasneje so jo geologi poimenovali za Skalo Genesis. Sam James mi je zaupal, da je takrat občutil dotik nekoga, pravzaprav Boga. Zaupal se mi je: 'Prisežem, Bog me je zgrabil za ramo in rekel - poglej tja!' Bog ga je pripeljal k tej slavni skali«, je sklenil profesor El-Baz.

Irwin je sicer odraščal v krščanski družini, vendar od desetega leta naprej ni redno zahajal v cerkev in ni izvajal verskih obredov.

»Nekaterim se je to zdelo nenavadno in so me vprašali, kako lahko 'tehnična oseba', astronavt, verjame v Biblijo,« se je Irwin nekoč zaupal novinarjem. 

Toda po vrnitvi s svojega poslanstva v vesolju, se je nenadoma prelevil v zelo pobožnega, gorečega kristjana.

»Nekaterim se je to zdelo nenavadno in so me vprašali, kako lahko 'tehnična oseba', astronavt, verjame v Biblijo,« se je nekoč zaupal novinarjem. »Verjetno sem bil tudi sam skeptik v svojih zgodnjih dneh, vendar sem nato, po vrnitvi iz vesolja spoznal, da je to, kar pravi Sveto pismo, resnično.«

Gora Ararat v Turčiji in znani prizor iz znamenite Michelangelove stvaritve, vir: Wikipedia

Od leta 1973 je Irwin vodil več ekspedicij na goro Ararat v Turčiji, da bi našel ostanke Noetove arke.

Leta 1982 pa se je poškodoval med šestim sestopom z Ararata ... V bolnišnico so ga morali naposled pripeljati na konju. Iskanje Noetove barke se je tako klavrno končalo, predvsem za Irwina.

Zaradi te nesreče je utrpel tri hude srčne napade.

Umrl je 8. avgusta leta 1991, natanko 20 let po vrnitvi z misije na Luni.

Irwin je do konca svojih dni trdil, da je NLP spremljal početje astronavtov Nase na Luni.

Med Irwinovo zapuščino sodi tudi posnetek, ki je postal del t. i. teorij zarote. Irwin je namreč med pristankom Apolla 15 leta 1971 naredil posnetek Luninega površja (ta posnetek si lahko pogledate - spodaj).

Toda šele kasneje je spoznal, da je v ozadju posnel tudi nenavaden leteči krožnik oziroma neznan leteči predmet (NLP). Do konca svojih dni je trdil, da je plovilo spremljalo početje astronavtov Nase.

Delite članek