REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Afera na Hrvaškem: nekdanji poslanec vladajoče HDZ in olimpijec aretiran zaradi posilstva

Afera na Hrvaškem: nekdanji poslanec vladajoče HDZ in olimpijec aretiran zaradi posilstvaKolinda Grabar Kitarović in Damir Škaro. Vir: Facebook

Hrvaška policija je aretirala nekdanjega poslanca vladajoče HDZ ter nekdanjega zlatega olimpijskega zmagovalca v boksu Damirja Škara.

Aretirali so ga zaradi prijave posilstva zaposlene v avtoklubu Siget, kjer je predsednik.

Zagrebška odvetnica Morana Rabar je dejala, da je poslanca prijavila zdravnica, ki ji je žrtev povedala, da je bila posiljena neke sobote v začetku avgusta.

Žrtev pa je naposled zbrala pogum in storilca naknadno prijavila tudi zaradi groženj.

Odvetnica je dejala, da je bila angažirana kot pomoč žrtvi in da od državnega tožilstva pričakuje pregon nekdanjega poslanca saj gre za kaznivo dejanje.

Andrej Plenković in Damir Škaro

Bivši poslanec HDZ-ja se je pred tem umaknil v BiH in poskusil s podkupnino vplivati na zaposleno - svojo domnevno žrtev, da odstopi od obtožb, ki jih je prijavila policiji.

Škaro je bil osvajalec zlate medalje v boksu in je bil v devetdesetih let prejšnjega stoletja zelo priljubljen pri nekdanjem predsedniku Hrvaške Franju Tuđmanu.

Zato je tudi bil nagrajen z mandatom v Saboru med leti 1995 in 2000.

Obenem je tudi član HDZ-ja in znan kot goreč katolik.

Damir Škaro in križ Vir:Facebook

Vse to se vidi tudi na njegovem Facebook računu, v katerem kar mrgoli različnih svetopisemskih izrekov in citatov, na primer: »Vse, kar vem o jutrišnjem dnevu je, da se bo Bog vstal pred Soncem

Veliko je tudi raznih čestitk, med drugim ženskam za osmi marec, dan žena.

V luči obtožb zaradi posilstva je še toliko bolj zanimivo to, kako Škaro vidi položaj ženske v družbi.

Ženske prvenstveno vidi v vlogi mater.

Povsod slavi materinstvo, kar je vidno tudi iz izrekov, na primer »mati lahko zamenja vsakega, njo pa ne more zamenjati nihče,« in »materino srce je globoko brezno, na dnu katerega boš vedno našel odpuščanje.«

Osmi marec - Damir Škaro

Ob tem je Škaro tudi veliko potoval po svetu, zadnja fotografija na njegovem računu na družbenih omrežjih pa je z dne 23. julija.

Na njej je slikan s hrvaško predsednico Kolindo Grabar Kitarović.

Ob njej je zapisal, da se »počuti pozitivno« in da je hrvaška predsednica kot velika ljubiteljica športa obiskala finale »ATP CROATIA-OPEN UMAG!!!«.

Napisal je tudi, da je predsednica »doktorica znanosti«, kar seveda še ni – doktorirati bi sicer morala na FDV-ju v Ljubljani, pod mentorstvom dr. Antona Grizolda.

Damir Škaro s prijatelji Vir:Facebook

Bivši poslanec ima ob tem na svojem profilu še veliko drugih slik s hrvaškimi ugledneži.

Veliko ima tudi fotografij, v katerih nosi križe, govori v cerkvah in podobno.

Hvali se tudi s fotografijami hrvaškega predsednika vlade Andreja Plenkovića, predsednikom hrvaške nogometne zveze Davorjem Šukerom in mnogimi znanimi osebnostmi hrvaške klerikalne  elite.

Delite članek