REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Žibert: “Namesto da bi se sistem sodnika Radonjića zaščitil, se ukvarja s tem, kako ga še dodatno onemogočiti”

Žibert: “Namesto da bi se sistem sodnika Radonjića zaščitil, se ukvarja s tem, kako ga še dodatno onemogočiti”Sodnik Zvjezdan Radonjić in predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, Marjan Pogačnik

Poslanci DZ so izredno sejo na zahtevo SDS posvetili razpravi o zlorabah v pravosodju. Da so pritiski na sodnike dejansko del sistema in ne anomalija, pa potrjujejo tudi same izjave sodnikov, ki so pritiske doživeli na lastni koži. Poslanci SDS namreč ocenjujejo, da je v nekaterih konkretnih sodnih primerih prišlo do zlorab, pa tudi do nedopustnih pritiskov na sodne odločitve.

Prek Twitterja se je s seje oglasila tudi poslanka SDS Anja Bah Žibert, ki je sporočila: “Ker se sodnik Radonjić ni oziral na zahteve paradržavnih centrov moči, se uresničujejo njegove mračne napovedi. Namesto da bi se sistem ukvarjal s tem, kako sodnika Radonjića zaščititi, se ukvarja s tem, kako ga še dodatno onemogočiti.”

Odzivi sodelujočih v parlamentarni razpravi pa tudi gledalcev, ki so preko malih zaslonov spremljali sejo, so različni. Večinoma zagrenjeni in osupli, predvsem glede stanja domačega pravosodja.

Med primeri, kjer naj bi prišlo do zlorab, so poslanci izpostavili primere Patria, Kangler in Magajna.

Med nedopustnimi pritiski na sodne odločitve pa primer sodnika Zvjezdana Radonjića, ki je ob izreku oprostilne sodbe Milku Noviču javno opozoril na domnevne pritiske med sojenjem ...

 

Delite članek